Ak Parti'li Özçelik; Devletimiz İlk Andan İtibaren Halkının Yanı Başında


Gündem 25.01.2020 16:48:00 0
Ak Parti

“DEPREM ANINDAN İTİBAREN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI”

Deprem anından itibaren ilgili birimlerin hızla çalışmalara başladığını belirten Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “ ELAZIĞ ili Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde depremin meydana geldiği andan itibaren AFAD, Kızılay ve Sağlık Bakanlığı ekipleri tüm personelleri ile arama kurtarma faaliyetlerine başlamıştır. Depremin Olduğu Andan İtibaren Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN Duruma El Koyarak; Elazığ ve Malatya Valileri ile İrtibata Geçmiş,Hemen Akabinde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu,Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum,Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’yı Elazığ’a Göndermişler ve Koordinasyonu Bakanlarımızın Öncülüğünde Gerçekleştirilmiştir.

ELAZIĞ'da meydana gelen Deprem sonrası bölgeye ilk Saatlerde 1076 arama kurtarma personeli ve 210 araç AFAD tarafından sevk edilmiştir.

Bölgeye ayrıca AFAD lojistik depolarından İlk Anda ,122 tır ile 4.709 çadır, 10.500 yatak ve 15.480 battaniye sevk Edilmiştir.Civar İllerdeki Tüm AFAD Birimleri Sevk Edilerek İlk ve Acil Müdahaleler Anında Yapılmaya Çalışılmıştır. Bunun dışında özellikle sağlık hizmeti boyutuyla hiçbir eksik oluşturmamaya, 180 var olan ambulans sayımıza ilave ile toplam 317 ambulansla Sağlık Bakanlığımız hizmette bulundu. Sağlık Bakanlığımız 122 umke aracı, ve ilave personel ile birlikte 1572 personelle hizmet vermektedir.

Sağlık Bakanlığımız Ayrıca 4 tane donanımlı 50 yataklı sahra hastanesi kuruluma hazır halde bulundurmaktadır. 48 çadır, ambulans ve helikopter hastanelerde hazır olarak bekletilmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda depremin hissedildiği alanlarda hasar tesbit çalışmalarıma başlamış durumdadır. Yine İller Bankası Genel Müdürlüğümüz alt yapı ihtiyaçlarını gidermektedirler.” açıklamasında bulundu.

“HÜKÜMETİMİZ ve KIZILAY’IMIZ DEPREM BÖLGESİNDE CANLABAŞLA YARDIM GÖTÜRÜYOR:”

Tüm Türkiye’nin birlik ve beraberlik örneği gösterdiğini belirten Milletvekili Özçelik “Dün gece saatlerinden itibaren bu güzel ülkemiz birliğin tüm dünyaya nasıl olması gerektiğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.  Yaralı ve vefat eden vatandaşlarımıza nakdi yardım yapmak amacıyla ailelere Elazığ valiliğimiz bugün itibariyle nakdi yardımları yapacaklar. Bunlar acil ihtiyaçları gidermek için yapılacaktır. Ziraat Bankamız bugün faaliyete geçirmiştir. Elazığ Valiliği  vatandaşlarımıza kurulan komisyon çerçevesinde nakdi yardım yapacaktır. Ayrıca Deprem sonrası evi yıkılan ve hasar gören vatandaşlarımız için ekiplerimizce bölgeye sevk edilen 2 bin 500 adet çadırın kurulumunu gerçekleştirmektedir. BESLENME ,BARINMA,SAĞLIK, PSİKOSOSYAL DESTEK ve insani yardım kapasitemiz ihtiyaç durumuna göre artırılabilecek durumdadır.”dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
” Foça turizmden hak ettiğini alacak” ” Foça turizmden hak ettiğini alacak”
Bursa'da şehrin göbeğinde sağlık ocağından mahrumlar Bursa'da şehrin göbeğinde sağlık ocağından mahrumlar
Yeni Gölcük Terminali'nde hummalı çalışma Yeni Gölcük Terminali'nde hummalı çalışma