AK PARTİ MİLLETVEKİLLENDEN KÜÇÜKBAŞ KALKINMA PROJESİNE TAM DESTEK


Gündem 24.09.2020 21:31:00 0
AK PARTİ MİLLETVEKİLLENDEN KÜÇÜKBAŞ KALKINMA PROJESİNE TAM DESTEK

AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, il genelinde küçükbaş yetiştiriciliğin canlandırılmasını amaçlayan ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ isimli projeye tam destek verdiklerini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sübvansiyonlu tarımsal kredilerde üreticilere verilen faiz desteği kapsamında, Burdur Valiliği ve Ziraat Bankası tarafından imzalanan protokolle “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesine destek açıklaması AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur’dan geldi.
“İLK PROTOKOL İMZALAYAN İLLERDENİZ”
Küçükbaş hayvancılık için önemli bir proje olduğunu belirten Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sübvansiyonlu tarımsal kredilerde üreticilere verilen faiz desteği kapsamında 81 İlde çalışmalarına başlanılan Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesini ilk imzalayan İller arasındayız. Burdur Valimiz Sayın Ali Arslantaş’ın bizzat ilgilendiği küçükbaş hayvancılık projesi çalışmalarına başlanıldı” dediler.
BAŞVURU VE ÖN DEĞERLENDİRME
Projeye başvuru yapabilecek üreticilerimizin ilk şartının küçükbaş hayvancılık yapması olduğunu vurgulayan Milletvekilleri Özçelik ve Uğur, “Barınak (Ağıl), ikamet, asgari 100 adet küçükbaş hayvan, meradan yararlanma veya kaba yem, krediye engel durumunun olmaması şartları mevcut. Her üreticimiz projeden 1 kez yararlanabilecek. Bu projeden üreticilerimizi yararlandırarak Türkiye'de üretimin artıracağız” ifadelerini kullandılar.
Üreticilerimiz için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten milletvekilleri, üreticilere belli küçükbaş hayvan edinebileceklerini hatırlattılar. Milletvekilleri Özçelik ve Uğur, “Üreticiler, A. Merinosu, Orta A. Merinosu, Karacabey Merinosu, Pırlak, Pırıt, Sakız, İvesi küçükbaş hayvanları edinebilecekler. Türleri belli olan küçükbaş hayvanların aynı zamanda 6- 24 aylık ve dişi olma şartlarını da sağlaması gerekiyor” bilgisini paylaştılar.
Üreticiler başvuruları İl ve İlçe Müdürlüklerine başvuru yaparak, gerekli şartların sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilmesinin akabinde birer tutanakla tespit edileceğini söyleyen Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, “Uygun olan üreticilerimizin listesi İl Müdürlüğüne bildirilir. Başvurusu onaylanan üreticilerimiz, kredi işlemlerini yapmak için bankanın ilgili değerlendirmesini esas ve usullerine göre yapar. Yatırım ve işletme kredisi toplamda 150 Bin TL olup, kefil olarak 2 gerçek yada tüzel kişi, alınan hayvanları rehni ile verilir. Çapraz kefalet alınmayacak” şeklinde konuştular.
Projenin kapsamlı olduğunu söyleyen Milletvekilleri Özçelik ve Uğur, “Proje kapsamında hayvanların alınacağı işletmeler Valilik tarafından belirlenir. Bildirilen işletmelerin dışındaki işletmelerden alınan küçükbaşlarda kredi kullandırılmaz. Alınan hayvanların teslimi İl/İlçe Müdürlüğü veya Özel idare vasıtasıyla yaptırabilecek. Kredi işlemlerinin bildirilmesinden itibaren 30 gün içinde gerçekleşmesi gerekiyor. Üreticilere hayvan alımına yönelik nakit ödeme yapılmayacak. Kredinin satın alınan hayvan bedelinin altında kalması durumunda fark üretici tarafından karşılanacak. Üreticilere proje kapsamında 100 (yüz) dişi Küçükbaş hayvan edindirilir. Üçer aylık dönemlerle kontrol edilecek, bankanın onayı ve izni olmadan satış veya kesim yapılmayacak. Üreticilerin üretim faaliyetinin var olmadığı, faaliyetine son verdiği, işletmesini devrettiği, eksik kapasite vb. durumlarda banka esas ve usullerine göre işlem yapılır. Veterinerlik, aşı, küpeleme ile ilgili ihtiyaçlar Valilik tarafından karşılanarak, TARSİM kapsamında sigortalanır. Geniş kapsamlı ve kredi bitene kadar her yıl yenilenir. Proje 10 Eylül 2020 ile 10 Eylül 2021 tarihleri arasından 100 Bin başla sınırlı olup bir yıl daha uzatılabilir” açıklamasında bulundular.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı
Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı Köyümde Hayat Var Projesi ile tarımda gençlik rüzgârı
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı