Gündem

Gündem Haberleri

AKDENIZ'DE DEPREM


Gündem 3.10.2019 18:59:00 0
AKDENIZ
Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Fethiye'ye 58 kilometre mesafede olduğu belirtilirken, tüm Ege kıyılarında hissedilen deprem sonrası panik yaşandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 07.44'de Rodos Adası'nın kuzey doğusu açıklarında 5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Deprem kıyı Ege'de ve Akdeniz bölgesinde  hissedildi

Deniz yüzeyinin yaklaşık 6 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Muğla'nın Fethiye ilçesine 58 kilometre mesafede olduğu belirlendi. 

Deprem, Muğla'nın Dalaman, Fethiye, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinin yanı sıra Antalya ve Burdur'da da hissedildi.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı.

Can ve mal kaybı yok

NTV canlı yayınına bağlanan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, "Belirgin şekilde htik ama şu anda Dalaman'da bir sıkıntımız yok. Can ve mal kaybımız yok" dedi. 

Karakuş, okulların tatil olması gibi bir durumun olmadığını söyledi.  

Fethiye'de kısa süreli panik yaşandı

5.1 büyüklüğündeki depreme ilişkin konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ilçede hasar olmadığını fakat deprem sebebiyle kısa süreli panik yaşandığını belirtti. Karaca ilçedeki okullarda eğitime ara verilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Sözbilir fay hattı hakkında bilgi verdi

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Akdeniz'de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin olduğu fayla ilgili bilgi verdi. Sözbilir, "Muğla'nın 100 kilometre güneyinde olan deprem, Pliny-Strabo fay zonu olarak bilinen ve Afrika levhasının yırtıldığı zona karşılık gelen makaslama fayı üzerinde gelişti. Bu fay kabuksal ölçekli büyük bir doğrultu atımlı fay zonu olup, Anadolu karasında Fethiye-Burdur hattı boyunca geniş bir fay zonunun oluşumuna neden olmuştur. Bu bolgede fayların birbirini tetiklemesi olasıdır" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Yığılca'da Ahmet Alkan farkı Yığılca'da Ahmet Alkan farkı
YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler
Başkan Eren’den gençlere altın öğütler Başkan Eren’den gençlere altın öğütler
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi 3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi