AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİNDEN BUCAK BELEDİYESİNE JURİ ÖZEL ÖDÜLÜ


Siyaset 20.07.2020 19:56:00 0
AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİNDEN BUCAK BELEDİYESİNE JURİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 5. Akdeniz Belediyecilik Proje yarışmasında Bucak Belediyesi “Sıfır Atık Mobil Uygulama ve Saha Bilgi Yönetim Sistemi” Projesi ile Juri Özel ödülünün sahibi oldu. 5. Akdeniz Belediyecilik Proje yarışmasına 14 Belediye tarafından 29 proje başvurusu yapıldı. İyi yönetişim ve halkla ilişkiler çalışmaları kategorisinde, altyapı çalışmaları kategorisinde, üstyapı çalışmaları kategorisinde, çevre, koruma, peyzaj, planlama, tasarım ve uygulama projeleri kategorisinde, sosyal ve kültürel belediyecilik uygulamaları kategorisinde olmak üzere 5 kategoride proje başvurusunda bulunulan yarışmada Bucak Belediyesi “Sıfır Atık Mobil Uygulama ve Saha Bilgi Yönetim Sistemi” Projesi ile Juri Özel ödülünün sahibi oldu.

Sıfır Atık Mobil Uygulama ve Saha Bilgi Yönetimi Sistemi; yazılım ile kurum ve kuruluşlardaki kumbaraların konumları, cadde ve sokaklarda bulunan Çöp konteynerleri ve Sıfır Atık Ekipmanları QR kodu yapıştırılarak kimlik kazandırılması sonrasında, bu yazılım vasıtası ile dijital olarak işaretlenerek konum ve ekipman bilgileri sisteme işlenmektedir. Bu sayede kurumlardaki odak noktaları ve ilçede yaşayan vatandaşlar ekipmanın doluluk oranından arıza durumuna bütün bilgileri telefonlarına yükleyecekleri uygulama ile belediyeye bildirimde bulunabildikleri gibi aynı zamanda uygulama sayesinde evlerinde veya iş yerinde bulunan atıkları nereye atabilecekleri bilgisini ve yol tarifini uygulama üzerinden edinebileceklerdir.

 

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, ödül töreni ile ilgili yaptığı açıklamada “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümü tarafından hazırlanan ve birçok ödül aldığımız bu uygulama ile tüm bu veriler sisteme girildikten sonra belediye bütçelerinin yaklaşık %30’unu oluşturan atık (ve ÇÖP) toplama maliyetlerinin düşürülmesi ve toplanan atıkların ölçülebilir bir veri haline gelmesi sağlanmıştır. Uygulamayı akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple Store’ dan “BUCAK SIFIR ATIK” yazıp indirebilecekleri gibi; aşağıda yer alan linkten ve belediyemiz web adresine girerek bilgisayarlarının ekranlarından da görebilirler. 

 

 

 

 

 

Manavgat soruşturmasında 36 yeni gözaltı Antalya’nın Manavgat ilçesinde belediyeye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında 36 şüpheli gözaltına alındı.
Sağlık Bakanı Memişoğlu: e-Nabız’a yeni özellik “İlacım Nerede?” Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda dijital sağlık uygulamalarına yeni yeni bir özellik eklendiğini duyurdu.
Isparta üniversite kampüslerinde siyaset tartışması: AK Parti gençlik etkinlikleri öne çıkıyor Isparta üniversitelerinde AK Parti Gençlik Kolları, düzenlediği iftar ve sosyal etkinliklerle gençlerle buluşmayı sürdürüyor. CHP Isparta Gençlik Kolları ise dağıtılan siyasi logolu bardakları eleştirerek tartışma oluşturmaya...
Antalya Serik'te Ebru-hat ve naht sanatı sergisi Antalya'nın Serik ilçesinde 'Mevlidi Nebi Etkinlikleri Hz. Muhammed (S.A.V)' temalı ebru-hat ve naht sanatı sergisi açıldı.
Delibalta: “Isparta, yerel yönetimde Türkiye’ye örnek” Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Kadir Delibalta ve yönetim kurulu üyeleri, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Muhtar ve yerel yönetim iş birliğinde Isparta Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek old