AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİNDEN BUCAK BELEDİYESİNE JURİ ÖZEL ÖDÜLÜ


Siyaset 20.07.2020 19:56:00 0
AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİNDEN BUCAK BELEDİYESİNE JURİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 5. Akdeniz Belediyecilik Proje yarışmasında Bucak Belediyesi “Sıfır Atık Mobil Uygulama ve Saha Bilgi Yönetim Sistemi” Projesi ile Juri Özel ödülünün sahibi oldu. 5. Akdeniz Belediyecilik Proje yarışmasına 14 Belediye tarafından 29 proje başvurusu yapıldı. İyi yönetişim ve halkla ilişkiler çalışmaları kategorisinde, altyapı çalışmaları kategorisinde, üstyapı çalışmaları kategorisinde, çevre, koruma, peyzaj, planlama, tasarım ve uygulama projeleri kategorisinde, sosyal ve kültürel belediyecilik uygulamaları kategorisinde olmak üzere 5 kategoride proje başvurusunda bulunulan yarışmada Bucak Belediyesi “Sıfır Atık Mobil Uygulama ve Saha Bilgi Yönetim Sistemi” Projesi ile Juri Özel ödülünün sahibi oldu.

Sıfır Atık Mobil Uygulama ve Saha Bilgi Yönetimi Sistemi; yazılım ile kurum ve kuruluşlardaki kumbaraların konumları, cadde ve sokaklarda bulunan Çöp konteynerleri ve Sıfır Atık Ekipmanları QR kodu yapıştırılarak kimlik kazandırılması sonrasında, bu yazılım vasıtası ile dijital olarak işaretlenerek konum ve ekipman bilgileri sisteme işlenmektedir. Bu sayede kurumlardaki odak noktaları ve ilçede yaşayan vatandaşlar ekipmanın doluluk oranından arıza durumuna bütün bilgileri telefonlarına yükleyecekleri uygulama ile belediyeye bildirimde bulunabildikleri gibi aynı zamanda uygulama sayesinde evlerinde veya iş yerinde bulunan atıkları nereye atabilecekleri bilgisini ve yol tarifini uygulama üzerinden edinebileceklerdir.

 

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, ödül töreni ile ilgili yaptığı açıklamada “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümü tarafından hazırlanan ve birçok ödül aldığımız bu uygulama ile tüm bu veriler sisteme girildikten sonra belediye bütçelerinin yaklaşık %30’unu oluşturan atık (ve ÇÖP) toplama maliyetlerinin düşürülmesi ve toplanan atıkların ölçülebilir bir veri haline gelmesi sağlanmıştır. Uygulamayı akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple Store’ dan “BUCAK SIFIR ATIK” yazıp indirebilecekleri gibi; aşağıda yer alan linkten ve belediyemiz web adresine girerek bilgisayarlarının ekranlarından da görebilirler. 

 

 

 

 

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Düzce'de motor kazası Düzce'de motor kazası
Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var
KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz