Aksaray Belediyesinden çölyak atılımı

Aksaray Belediyesi, pandemi sürecinde hiçbir aksaklığa meydan vermeden çölyak ve trozinemi hastalarına glütensiz gıda teminini sürdürüyor. Gıda paketleri, hijyen kurallarına uygun koşullarda belirlenen adreslere ulaştırılıyor.


Gündem 10.02.2021 10:30:00 0
Aksaray Belediyesinden çölyak atılımı

AKSARAY (İGFA) - Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve başlamasıyla birlikte çölyak ve trozinemi hastalarının tüketmek zorunda oldukları glütensiz gıda desteği başlamış ve şehir genelinde bu hastalıkla mücadele eden hastalar belirlenmişti.

Aksaray Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, kentte yaşayan çölyak ve trozinemi hastalarının glütensiz gıdalara daha kolay ulaşmaları ve bu konuda mağduriyet yaşamamaları için her ay düzenli olarak gıda desteğini başlattı. Pandemi sürecinde de bu hizmette hiçbir aksama yaşanmadı. Glütensiz gıda paketleri hijyen kurallarına uygun şekilde belirlenen adreslere düzenli olarak teslim ediliyor.

İçerisinde bulunduğumuz salgın döneminde her insanın özelliklede çölyak ve trozinemi gibi gıda hassasiyeti duyan hastaların çok dikkatli beslenmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Aksaray Belediyesi olarak bir taraftan Koronavirüsle mücadele ederken bir diğer yandan da Belediyemizin diğer alt ve üst yapı hizmetlerini aksatmadan yerine getiriyoruz. Bizler toplumuzun tüm kesimlerinin istek ve ihtiyacına yönelik hizmet üretirken sosyal hizmetlerimizi artırarak devam ettirdik. Şehrimizde ikamet eden ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç ailelerimize çok yönlü bir sosyal hizmet sunarken glütensiz gıda ihtiyacı duyan çölyak ve trozinemi hastalarımızı da unutmadık. Özellikle pandemi döneminde çölyak ve trozinemi hastalarının glütensiz yiyeceklere ulaşması, normal gıdalara ulaşmasından daha zor. Bunu göz önünde bulundurarak Aksaray Belediyesi olarak her ay düzenli olmak kaydıyla glüten içermeyen gıda paketlerini bu ailelerimize ücretsiz olarak ulaştırıyoruz” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Şadi Özdemir: "Kentsel dönüşüm bölgesel yapılmalı" Şadi Özdemir: "Kentsel dönüşüm bölgesel yapılmalı"
Başkan Altay Karapınar ve Ereğli’de vatandaşlarla buluştu Başkan Altay Karapınar ve Ereğli’de vatandaşlarla buluştu
Yeniden Refah Partisi, Bursa'da ne yapacak? Yeniden Refah Partisi, Bursa'da ne yapacak?
KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı