Aksaray Valisinden istihdama katkı sağlayan iki büyük fabrikaya ziyaret

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Türkiyenin ilk ses sistemleri ve teknoloji fabrikası M&K Hoparlör ile Collins Tekstilin üretim fabrikasına incelemelerde bulunarak, istihdamlarından ötürü teşekkür etti.


Gündem 5.02.2021 11:30:00 0
Aksaray Valisinden istihdama katkı sağlayan iki büyük fabrikaya ziyaret

AKSARAY (İGFA) - Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Organize Sanayideki fabrikaları ziyaret etti. Türkiyede yüzde 100 yerli tek olan hoparlör fabrikası ile ihracatta önemli bir yeri olan Collins Tekstilin üretim fabrikalarında incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu, istihdama sağladıkları katkıdan ötürü teşekkür etti.

İlk olarak Hoparlör fabrikasını ziyaret eden Vali Aydoğdu, burada test odasında yapılan ses denemesinde bulunarak, kaliteli bir ürünün Türkiyede tek olması ve bunun Aksarayda üretiliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

M.K. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Evlen ise, Aksaraydan dünyaya ihraç yaptıklarını belirterek, kurdukları üretim tesisi ile ulusal bir marka olma yolunda ilerlediklerini kaydetti.Evlen, fabrikayı kurmadan önce Ar-Ge çalışmaları yaparak üretime geçtiklerini belirterek, "Son 3 yıldır Aksaraydan seri üretim yapıyoruz. Türkiye’de ve Orta Doğu’da ses sistemleri üreten tek, dünya genelinde ise ses sitemleri üreten önemli 10 firmadan birisiyiz” diye konuştu.

Vali Aydoğdunun Ziyaretin  ikinci durağı, Collins Tekstil Fabrikası oldu. Aksarayın öz sermayesi, 32 ülkede 16 bin çalışanı işle dünya markası olan Collinsin, salgına rağmen 2020 yılında en çok istihdam sağladığını belirten Vali Aydoğdu, İŞKUR işbirliğiyle engelli ve kadın işçide lider olan firma yetkililerine ‘Teşekkür Belgesi’ takdim etti.




Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Kros yarışları Nilüfer'de nefesleri kesti Kros yarışları Nilüfer'de nefesleri kesti
Hasan Akgün’den, Mehmet Özcan’a ziyaret Hasan Akgün’den, Mehmet Özcan’a ziyaret
Bursa LÖDER'in çocuk şenliği Bursa LÖDER'in çocuk şenliği
23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu 23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu