Gündem

Gündem Haberleri

Aksaray yeterli yağış almıyor

Aksaray, yıllık ortalama yağış miktarında ülke ortalamasının altında kaldı. DSİ 4. Bölge Müdürlüğü, bölgede yatırımları sürdürüyor.


Gündem 5.02.2021 12:00:00 0
Aksaray yeterli yağış almıyor

AKSARAY ( İGFA) - Aksarayın yıllık ortalama yağış miktarında ülke ortalamasının altında kaldığını açıklayan DSİ 4. Bölge Müdürü Kaya Yıldız, suyu depolamak ve sulamada modern sistemler kullanmanın Aksaray için büyük öneme sahip olduğunu söyledi. 18 yılda inşa edilen yapılarla su depolama kapasitesini 6 milyon metreküpe ulaştırıldığını kaydeden Yıldız,

Aksaray ve ilçelerinde DSİnin 18 yılda yapılan su yatırımlarının toplam bedelinin 466 milyon lirayı bulduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan DSİ 4. Bölge Müdürü Kaya Yıldız, Aksaraya üç içme suyu tesisi, bir baraj altı gölet, dokuz sulama ve 18 taşkın koruma tesisinin kazandırıldığını da açıkladı. DSİnin, inşa ettiği baraj ve göletlerle suyu depolayarak içme ve kullanma suyu olarak insanlara, sulama suyu olarak  toprakla bulaştırmaya devam ettiklerini ifade eden Yıldız, "Aksaray, yıllık ortalama yağış miktarında ülke ortalamasının altında kalmaktadır. Suyu depolamak ve sulamada modern sistemler kullanmak Aksaray için büyük öneme sahiptir. Bu nedenle 18 yılda inşa ettiğimiz yapılarla su depolama kapasitesini 6 milyon metreküpe ulaştırdık. Baraj ve gölet inşaatlarımız devam ediyor" dedi.

Aksarayda inşaatları devam eden projelerin tamamlanmasıyla kentte 216 bin 500 dekar tarım arazisinin modern suluma sistemine kavuşacağının altını çizen Yıldız, 2021 yılı içerisinde 16 bin 348 hektar alanda toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması planlandığını sözlerine ekledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı