Gündem

Gündem Haberleri

Aksaray Yunus Emre için söyledi

UNESCO tarafından 2021 yılı Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan edilirken, Aksaray Valiliği, Yunus Emre’nin sevgisini, memleketi Aksaray’dan bütün Türkiye ve dünyaya duyurmaya çalışıyor.


Gündem 15.04.2021 00:00:00 0
Aksaray Yunus Emre için söyledi

AKSARAY (İGFA) - Aksaray Valiliği, 2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı dolayısıyla Yunus Emre ve hocası Tapduk Emre’nin türbesinin bulunduğu Aksaray’da da çeşitli etkinliklere Yunus Emre sevgisini duyurmaya çalışıyor.

Yunus Emre’nin evrensel bir dili olduğunu belirten Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, “Yunus Emre ve Türkçe yılı etkinlikleri vesilesiyle türbeleri Aksaray’da olan Yunus Emre ve hocası Tabduk Emre’nin türbelerini restore etmek için işlemlere başladık. Mayıs ayı itibariyle bu restorasyonları bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. 

Bir çok projeye de ev sahipliği yapacaklarını belirten Vali Aydoğdu, "Bu çalışmalardan biri olarak “Yunus Emre için Söyle” parçasını Aksaray’da 49 turistik ve tarihi mekanda, sanatçılar eşliğinde dile getirdik. Yunus Emre’mizin sevgisini Aksaray dan bütün Türkiye ve dünyaya duyurmaya çalıştık. Çok güzel bir ürün ortaya çıktığını düşünüyorum ve bu vesileyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Hamza Aydoğdu’nun da yer aldığı bir çok ünlü sanatçı tarafından seslendirilen güftesi Yunus Emre’ye ait olan ‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi’ tasavvuf eseri, Vali Hamza Aydoğdu ve bir çok sosyal medya hesaplarından paylaşılırken yapılan çalışma büyük beğeni topladı. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı