Aksarayda AFADdan Rektör Şahine ziyaret

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, doğal afetlerin hayatın bir gerçeği olduğunu, bireylerin ve toplumların bu konuya dair mutlak suretle bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.


Gündem 10.02.2021 12:30:00 0
Aksarayda AFADdan Rektör Şahine ziyaret

AKSARAY (İGFA) - Aksaray İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Cezmi Türkmen, Rektör Şahin’e ziyarette bulundu. Doğal afetlerin önlenemez gerçekler olduğunu ancak bireysel ve toplumsal bilinç düzeyinin artması ve yapılacak çeşitli türden çalışmalarla neticelerin değişebileceğini kaydeden ASÜ Rektörü Şahin, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilinç düzeyinin arttırılması gerektiğini söyledi. Bu noktada kurumlara olduğu kadar bireylere de sorumluluklar düştüğünü ifade eden Şahin, "Her birey yeterince bilgi sahibi olmalı. Gerek afet öncesi eğitimler ve kayıp azaltan çalışmalar gerek afet sırasındaki koordinasyon gerekse afet sonrası hayatın yeniden normalleşmesi süreçleri bir bütünlük içinde anlaşılmalı. Biz, bu konudaki çalışmaları önemli buluyor ve akademik bakımdan katkı sunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.


Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK