Aksarayda toplu ulaşımda kartlı dönem başladı

Aksaray Belediyesinin toplu taşıma araçlarında hayata geçirdiği yeni uygulama ile para alışverişi sona ererek, Kart68 ile seyahat zorunlu hale geldi.


Gündem 13.04.2021 06:00:00 0
Aksarayda toplu ulaşımda kartlı dönem başladı

AKSARAY (İGFA) - Aksaray Belediyesi COVID-19 salgını sürecinde yayılımın önüne geçmek için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.  Şehir içi ulaşımda kullanılan toplu taşıma araçlarında nakit ile ödeme yapılarak yolculuk yapılmasını sonlandıran belediye, toplu taşıma araçlarında kartla seyahati zorunlu hale getirdi.

Aksaray Belediyesinin toplu taşıma araçlarında hayata geçirdiği, yeni uygulama ile para alışverişinin önüne geçilerek sürücüler ve yolcular arasındaki teması en aza indirmeyi amaçladı.  Ücret ödemesinin yapıldığı sırada araç içerisindeki oluşan yoğunluğunda önüne geçilmiş olacak. Vatandaşların kart ile ulaşım sağlamalarını teşvik etmek ve karta ulaşımlarını kolaylaştırmak şehrin muhtelif yerlerinde kurulacak stantlarda kartlar ücretsiz olarak dağıtılacak.

Toplu taşıma araçlarında yapılacak yeni uygulamanın bir diğer kazanımı da kartların kişiselleştirilerek HES kodu ile eşleştirilmesi olacak. Kullanıcılar toplu taşımada kullanacakları kartları ile HES kodlarını   www.kart68.com internet sitesinden online olarak eşleştirecek.


Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek