Aksarayda üniversiteler arası ortak iş üretimi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversitelerin hem kendi şehirleri, hem de diğer üniversitelerle ilişkisinin ve paylaşımının giderek genişlediğini belirterek, yeni çalışmalar üretme noktasında son derece değerli olduğunu söyledi


Gündem 24.02.2021 11:00:00 0
Aksarayda üniversiteler arası ortak iş üretimi

AKSARAY (İGFA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından üçüncüsü düzenlenen “Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı” başladı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve etkinliğin paydaşı 15 Üniversite Rektörünün katıldığı çevrimiçi çalıştayın açılış töreninde konuşan ASÜ Rektörü Şahin, bilgi, tecrübe ve imkân paylaşımının önemine dikkat çekti.

Üniversitelerin hem kendi şehirlerindeki kurum ve kuruluşlarla hem de diğer üniversitelerle ilişkisinin gelişmesinin akademik çalışmalara ve dolayısıyla topluma önemli hizmetler kazandırdığını kaydeden Prof. Şahin, çalıştayın bu açıdan da çok değerli bir noktada durduğuna işaret etti.

Programda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve katılımcı üniversite Rektörleri de yaptıkları konuşmalarda araştırma ve inovasyon bağlamında yapılacak ortak işbirliği çalışmalarının önemine dikkati çekti. Açılış törenini sonrasında “Bilgi İletişim ve Haberleşme Teknolojileri,” “Enerji Araştırmaları,” “Makine, İmalat ve Malzeme Teknolojileri,” “Sağlık ve Yaşam Bilimleri,” “Sosyal ve Beşeri Bilimler” ile “Tarım, Gıda ve Hayvancılık Araştırmaları” konularındaki sunumlara geçildi.


MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım" Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
Hayat Finans'tan finansal teknolojiler şirketi Hayat Finans'tan finansal teknolojiler şirketi
Başkan Büyükakın çocuklarla buluştu Başkan Büyükakın çocuklarla buluştu
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı