Aksarayın çehresini değiştirecek yatırımlar

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Belediye olarak yapmış oldukları yatırımlar, hizmetler ve çalışmaları basın mensupları anlattı.


Gündem 30.09.2021 11:30:00 0
Aksarayın çehresini değiştirecek yatırımlar

Ayşe ALP (Aksaray Olay Haber) - Aksaray'da basın mensuplarına yapımı devam eden hizmetleri yerinde  görme imkanı sağlayan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, belediyeye ait halk otobüsü ile toplu halde yerinde inceledikleri yatırımlarda gelinen aşamalarla ilgili bilgiler verdi. Hoş sohbet  içerisinde geçen programda, Başkan Dinçer, yeni projelerin de sinyallerini verdi.

Aksaray’a yap işlet devret modeli ile katı atık depolama merkezinin Armutlu ile Kutlu arasındaki alana yaptıklarını ve Kasım ayından itibaren elektrik üretilmeye başlanacağını söyleyen Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 80 milyon liralık yatırımın belediye bütçesinden değil yap işlet devret modeli ile yapıldığını ve 50 yıl katı atık depolama tesisine ihtiyaç duyulmayacağını söyledi.

TOKİ aracılığı ile yeni sanayi sitesindeki 1620 dükkanın hazır olduğunu 15 Ekim’den itibaren 50’şer 100’erlik gruplar halinde dükkan sahiplerine teslim edileceğini belirten Başkan Dinçer, çeşitli nedenlerle, dükkan almayan esnaflar içinde yeniden başvurular alınacağını kaydetti.

Öte yandan Aksaray Belediyesi'nin Selçuklu  mimarisinin ve modern tasarımların birleştiği muhteşem bir belediye binasının kazı çalışmalarına hız verdiklerini anlatan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Belediye Hizmet Binasının taşınması; mevcut binanın yeterli olmaması, merkezi noktada trafik yoğunluğuna neden olması, bina ömrünü tamamlaması ve binanın kullanışlılığını kaybetmesi gibi nedenlerle Aksaray için bir zaruriyet haline geldi. Yeni Belediye Hizmet Binası, Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Ticaret Odası arasındaki arsa üzerinde inşa ediliyor. Toplam 30 Bin metrekarelik alanda inşa edilen Yeni Belediye hizmet binasının kazı çalışmalarına başlanıldı.  Vatandaşlara kullanışlı, geniş ve ferah ortamlarda kaliteli hizmet sunmanın amaçlanarak başlanılan proje, 66 bin metrekarelik arsaya inşa ediliyor. Yeni hizmet binası 31 bin 816 metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek. 4 Katlı olarak inşa edilmesi planlanan projede her türlü detay düşünüldü. Belediyeden hizmet almak isteyen vatandaşlar için ise proje alanında otoparklara ve yeşil alanlara yer verildi" diye konuştu.

Kadınların kendilerini geliştirmeleri ve ailelerine destek olabilmelerini sağlamak adına Aksaray’ın bir çok mahallesine kurulan Kadın Aktivite merkezlerinden bir tanesi olan  Hasas-Nakkaş kadın Aktivite merkezi,içerisin sportif faaliyetlerinin yanı sıra yüzme havuzuda bulunduğunu anımsatan Başkan Dinçer, özellikle kimsesiz çocukların, aile ortamında kalabileceği büyük bir proje olan Sevgi evlerinin tamamlanma aşamasına geldiğini, Aksaray halkı için manevi değeri yüksek olan önemli bir bölgede yapımına başlanan  Bedir Muhtar Külliyesi inşaatı devam ettiğini, ilk millet bahçesi olma özelliği taşıyan Kalanlar Millet Bahçesi'nin de 42 bin Metrekarelik alan üzerinde hayata geçeceğini sözlerine ekledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı