AKTOB Başkanı Yağcı: Yeni sezona hazırız


Turizm 28.01.2021 23:11:00 0
AKTOB Başkanı Yağcı: Yeni sezona hazırız

Yeni Sezona Hazırız

Dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde ağırladığı turist sayısı bakımından birçok yabancı rakiplerini geride bıraktı. Geçen yıl 175 ülkeden 3,5 milyon turistin geldiği kent, 2021 sezonu için de hazır. Aşı çalışmalarının hızlanması, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı'nın dünya genelinde etkinliğinin artması, kente gelen turistlerin memnun ayrılması sezona yönelik umutları artırıyor.


"Turizm hareketliliğinin artarak devam etmesini bekliyoruz"
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı,  salgının en fazla etkilediği sektörlerin başında seyahat ve turizm endüstrisi geldiğini söyledi.
Dünyada seyahatlerin tamamen durduğu bir dönemde Antalya'da Güvenli Turizm Sertifika Programı ile haziran sonu itibarıyla turizmin hareketlendiğini aktaran Yağcı, salgın döneminde turizm yapabilmenin, güvenli turizm sağlayabilmenin önemine değindi.

Güvenli Turizm Sertifika Programı ile turizmin güvenli ortamda yapılabileceğinin dünyaya kanıtlandığını anlatan Yağcı, tesisini açmak isteyen herkesin program kriterlerini yerine getirip, sertifikayı alması gerektiğini bildirdi.


Yağcı, sektörün gerek önceki yıllardan gerekse geçen yıldan önemli tecrübeler edindiğine değinerek, “Sektör olarak yeni sezona hazırız. Salgın döneminde aldığımız ve bu yıl da sürdüreceğimiz önlemler doğrultusunda turizm hareketinin bu yıl artarak devam etmesini bekliyoruz. Salgının kontrol altına alınması, aşılama çalışmaları da son derece önemli. Alabileceğimiz en üst önlemleri alarak misafir ağırlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak