Gündem

Gündem Haberleri

AKUT, AB sahasında göz doldurdu


Gündem 14.11.2021 10:00:00 0
AKUT, AB sahasında göz doldurdu

AKUT’un ev sahipliği yaptığı, Fransa, Avusturya, İspanya, İtalya, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiyeden toplam bin 715 kişinin görev aldığı, Türkiye’de ilk kez düzenlenen “AB-ModEx Saha Tatbikatı" sona erdi.

İSTANBUL (İGFA) - AKUT, Tekirdağ’da düzenlenen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı ve ModEx kapsamında gerçekleşen bugüne kadarki en büyük tatbikat olan “AB-ModEx Saha Tatbikatı 2021"e, AFAD ile birlikte ev sahipliği yaptı.

AKUT’la birlikte ilk defa, tamamen gönüllülerden oluşan bir STK’nın konsorsiyum ortağı olduğu ModEx’te şimdi de; yine AKUT sayesinde, bir ortağın kendi ülkesinde düzenlediği en büyük ModEx tatbikatının gerçekleştiği ifade edildi. Ayrıca bu tatbikatın ülkemizde ilk kez düzenlendiği de belirtildi.
 
AKUT tatbikata, Bursa, Denizli, Manisa, Kuşadası, Yarımada, İzmir, Marmaris, Ankara, Afyon, İstanbul, Eskişehir, Kocaeli ve Tekirdağ olmak üzere toplam 13 ekibi ve 100 gönüllüsü ile operasyonel olarak katılmanın yanı sıra; deneyimli gönüllüleri ile hem saha yönetiminde hem tatbikat yönetiminde görev alma başarısı da gösterdi.
 
Sadece kentsel arama kurtarma (USAR) ekiplerinin değil, medikal kurtarma (EMT) ekiplerinin de katıldığı tatbikata, Fransa, Avusturya, İspanya, İtalya, Bulgaristan USAR ekiplerinin yanı sıra; AFAD’ın Bursa ve İzmir USAR ekipleri katıldı. Tatbikatta ayrıca, drone ekibiyle Fransa; medikal kurtarma ekibiyle İspanya ve Türkiye (UMKE); teknik destek ekibiyle ise İtalya yer aldı. Tatbikatta 7 ülkeden toplam 1.715 kişi görev aldı.
 
AKUT olarak, BM ve AB Komisyonu nezdinde gösterdikleri başarıların çeyrek asırlık geleneklerinin ürünü olduğunu belirten AKUT Başkanı Recep Şalcı, "BM ve AB tarafından akredite edilmiş Türkiye’deki ilk kuruluş olarak yurt dışı afetlerde de ülkemizi başarıyla temsil etmek, uluslararası bir tatbikatın yönetiminde görev almak, bunların hepsi çok önemli başarı duraklarıdır. Tüm başarılarımızın olduğu gibi, bu başarının mimarı da değerli gönüllülerimizdir” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı