Alı Babacan'ın Vefa partisinin Kurucular listesi belli oldu


Siyaset 9.03.2020 16:01:00 0
Alı Babacan

Ali Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi'nin 90 kişilik kurucular listesi, siyasetten silinmiş isimlerden oluşurken Liste’de Antalya olmayışı dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de yaptığı görüşmenin ardından AK Parti'den istifa eden Babacan, yeni parti için 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile uzun süredir çalışmalar yapıyordu.Yeni partinin kuruluşu için 5 kez erteleme kararı alan Babacan ekibi, yeni partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi.

Deva Partisi

Partiye ilişkin evrak ile kuruluş dilekçesini vermek üzere Hasan Canpolat, Mehmet Emin Ekmen ve İdris Şahin İçişleri Bakanlığı'na gitti.Babacan öncülüğünde kurulan partinin ismi, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olarak kesinleşti.

Kurucu listesinde kimler var?

Ali Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi'nin kurucular listesi de belli oldu.Sönük isimlerden oluşan listede 27'si kadın olmak üzere 90 kişi var.Listede; eski bakanlardan Sadullah Ergin, Beşir Atalay, Nihat Ergün, Selma Aliye Kavaf da yer alırken Antalya, Isparta ve Burdur’dan hiçbir isimin dahil edilmemiş olması dikkat çekti. 

İŞTE 27 KADIN OLMAK ÜZERE 90 KİŞİLİK KURUCULAR KURULU LİSTESİ:

 

banner30

  

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği
Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ? Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ?
İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı