Gündem

Gündem Haberleri

Ali Köy Toki Yatırımı İstiyor


Gündem 9.01.2020 13:00:00 0
Ali Köy Toki Yatırımı İstiyor

Isparta’ya yapılması planlanan TOKİ konutları için merkeze bağlı AliKöy halkından bir teklif gelmişti.

Akkent’in doğusunda Eğirdir yolu üzerinde bulunan ve 60 yıla yakındır top ve havan atış poligonu olarak kullanılan Poligon Birliği’nin yerleşim alanları arasında sıkışıp kaldığını ve tehlike arzettiğini iddia eden köylüler, atış alanının başka bir yere konuşlanmasını ve bu alanın Aliköy halkına ait tarlalarla birleştirilip TOKİ’ye verilmesini önermişti.

SON32 olarak gündeme getirdiğimiz bu konu üzerine AliKöy Muhtarı Ali Çakacı yeni bir açıklama yaptı. Çakacı bu konunun uzun zamandır köy halkı tarafından konuşulduğunu belirterek, ‘Şanlı Ordumuz baştacımız söylediklerimiz yanlış anlaşılmasın ama köy yerleşim alanı ile Akkent Mahallesi arasında kalan bu bölgede 106 ve 120’lik havan atışları yapılıyor. Her  atış yapıldığında deprem oluyormuşcasına evler sallanıyor ve kulakları sağır eden bir gürültü meydana geliyor. Poligonun sınırında sulu tarım yapan arazilerimiz var. Havan atışı yapıldığı zaman o merminin hedefe giderken havada çıkardığı sesi rahatça duyabiliyoruz. Ben ve benim yaşımda olanlar hatırlamaz ama bizden büyüklerin anlattığına göre burada ölen köylülerimiz olmuş. Bu nedenle köylüler olarak diyoruz ki, artık Poligon Birliği’nin buradan taşınma zamanı geldi’ sözlerine yer verdi.

HERKES NE KADAR DOĞRU DÜŞÜNDÜĞÜMÜZÜ GÖRÜP HAK VERECEK

Isparta’nın her geçen gün büyüyüp geliştiğine dikkat çeken AliKöyü Muhtarı Ali Çakacı, ‘Şehir Kuzey yönünde KYK Kız Yurtlarının olduğu yere kadar dayandı ve ondan ötesi yok. Güney kesimde Deri İhtisas Organize Sanayi olması nedeniyle zaten oraya da gidemez. Batı’da Yakaören köyüne kadar dayandı ve pomza yatakları üzerinde yapılaşmanın doğru olmadığı yıllardır tartışılıyor. Gerek Üniversite Yerleşkesi gerekse TOKİ Konutları için en elzem yer bahsini ettiğimiz Poligon Birliği’nin olduğu ve Kuleönü Kavşağı’na kadar uzanan yolun sağ tarafıdır. Kuru tarım yapıldığı için ekonomik anlamda zarar da vermeyecektir. Bu yönde bir karar alınırsa herkes ne kadar doğru düşündüğümüzü görüp bize hak verecektir’ sözlerine yer verdi.

UMUDUMUZ MİLLETVEKİLLERİMİZ

Isparta’nın gelişmesi ve büyümesi için çalışan milletvekillerinin bu konu üzerine yoğunlaşmalarını beklediklerini ifade eden Muhtar Çakacı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Akkent TOKİ inşa edildiği zaman şehirden uzak olması konusunda bazı olumsuz düşünceler olmuştu. Artık burada 15 yıllık bir mahalle var ve konutlar dolu. İkinci etap konutlar Toptaş Tepe’ye yapılacaktı ne var ki yüksek gerilim hattı var düşüncesi ile bundan vazgeçilerek eski SSK Hastanesi yanında karar kılındı. Isparta’ya bu sayının yetmeyeceğini biliyoruz. Sayın milletvekillerimiz Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile bu önerimiz üzerinde görüşür Poligon Birliği’ni daha uygun bir yere taşınmasını sağlarsa Isparta şehir merkezi Akkent, Çünür ve Aliköy hattında bir genişlemeyle rahat bir nefes alacaktır. ISUBÜ’de geniş bir alanda yer bulmuş olacaktır. Biz Aliköy halkı olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Teklif bizden değerlendirmesi devlet büyüklerimizden.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü