Aliağa Belediyesi’nden Helvacı’ya tarihi meydan

İzmirde Aliağa Belediyesi, tarihi kervan yollarının üzerinde bulunan Helvacı Mahallesi kent Meydanını tarihi ve kültürel mirasa atıfla yeniden düzenlemek için proje hazırladı.


Gündem 3.04.2021 17:30:00 0
Aliağa Belediyesi’nden Helvacı’ya tarihi meydan
İZMİR (İGFA)- İzmir Aliağada Helvacı Mahallesinin tarihine tanıklık eden Helvacı Meydanı, düzenleme çalışmalarıyla doğal ve tarihi dokusu bozulmadan, tarihe ve kültürel mirasa atıfla Aliağa’nın ve bölgenin simge meydanlarından biri haline getirilecek. Meydan projesi içinde yer alan Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyan saat kulesi de büyük ilgi görecek. Toplam 3 bin 550 metrekare alana yapılacak Tarihi Helvacı Kent Meydanı Projesi ile 580 metrekarelik yeni yeşil alan da kazandırılacak. Çeşitli bitki türleri ve ağaçlarla zenginleştirilecek alanda 27 araçlık otopark da bulunacak. Aynı zamanda resmi tören alanı olarak da kullanılacak olan meydandaki Atatürk Anıtı da meydana daha hakim bir noktada görkemli bir şekilde yerini alacak.

YENİ BİNA AYRI BİR GÜZELLİK KATACAK

Helvacı’nın tarihine tanıklık eden, anıları yaşatan ve meydan ile bütünleşen eski muhtarlık ve belediye binası bir süredir Sağlık Ocağı olarak kullanılmak üzere restore ediliyordu. Tarihi binanın önünde bulunan tarihi Kent Meydanı projesinin tamamlanmasıyla birlikte tarihi ve kültürel atmosfer içinde, yeşil dokusuyla mahalleye nefes aldıran büyük bir ortak yaşam alanı ortaya çıkmış olacak.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, meydanların kentlere nefes aldıran, insanları birleştiren, gelenek görenekleri, milli, manevi değerleri yaşatan önemli ortak alanlar olduğunu kaydetti. Acar, meydan projesinin Helvacı ve Aliağaya hayırlı olmasını diledi.

TARİHİ İZLER TAŞIYAN SAAT KULESİ

Modern, bir o kadar da Anadolu kültüründen izler taşıyacak Helvacı Meydanı, Osmanlı ve Selçuklu motifleriyle bezenmiş mimara sahip 10 metrelik 3 çeşmeli bir saat kulesi Helvacı Meydanı’nın simgelerinden olacak. Helvacı’ya renk katacak meydan düzenleme projesi yapım çalışmalarının ihalesini 21 Nisan 2021 Çarşamba günü gerçekleştirecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı
CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak
Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor
Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi