Alinur Aktaş fotoğraf tutkunlarıyla buluştu


Gündem 4.07.2021 14:00:00 0
Alinur Aktaş fotoğraf tutkunlarıyla buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Tarihi Hanlar Bölgesi ve İpek başta olmak üzere kentin değerlerini ön plana çıkarmak için düzenlenen Ulusal Bursa Fotoğrafçılar Maratonu’na katılan fotoğraf tutkunlarıyla buluştu.

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘2021 Hanlar Bölgesi ve İpek yılı” etkinlikleri kapsamında düzenlediği Ulusal Bursa Fotoğrafçılar Maratonu tüm hızıyla sürüyor. Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle yapılan maratona 300’ü aşkın fotoğrafçı kayıt yaptırdı. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi başta olmak üzere tarihi bölgeleri gezen fotoğrafçılar, tarihi mirası bölgeleri kareleyerek gelecek nesillere aktarılmasında rol alıyor. Kayıt ve belirlenen bir görüntünün çekilmesi ile başlayan maraton kapsamında son fotoğraf yüklemesi 4 Temmuz’da yapılacak. Maratona katılan eserler 9 Temmuz’da değerlendirmeye alınacak ve sonuçlar da 10 Temmuz’da açıklanacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Fotoğrafçılarla Buluşma Gecesi’nde katılarak fotoğraf tutkunlarıyla bir araya geldi. TFSF Başkanı Sefa Ulukan, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, BUFSAD Başkanı Serpil Savaş ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bayhan’ın da yer aldığı buluşmada, Başkan Alinur Aktaş fotoğrafçılarla sohbet etti.

Fotoğrafçılar Maratonu’na şehir dışından ve Bursa’dan katılan herkese teşekkür eden Başkan Alinur Aktaş, her şehrin kendine has özelliği bulunduğunu, en güzel şehrin ise Bursa olduğunu söyledi. Bursa’yı özel ve güzel kılan birçok özelliği olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Yürüttüğümüz proje kapsamında Cemal Nadir Caddesi’nde yer alan Zafer Plaza’dan başlayıp Ulu Cami’ye kadar olan alanda yer alan sonradan yapılmış binalar kaldırılıyor. Tarihî mekânı gün yüzüne çıkaracağız” dedi.

TFSF Başkanı Dr. Sefa Ulukan, bir fotoğraf etkinliği için Bursa’ya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. BUFSAD Başkanı Serpil Savaş, Bursa’nın fotoğrafın başkenti olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti.

BUFSAD Başkanı Serpil Savaş tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a desteklerinden ötürü çini tablo hediye edildi.


Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu
Manisa BBSK’lı Karateciler Şampiyonaya damga vurdu Manisa BBSK’lı Karateciler Şampiyonaya damga vurdu
Minik öğrenciler için anlamlı etkinlik Minik öğrenciler için anlamlı etkinlik
Yıldırım'da minik sporcular ödüllendirildi Yıldırım'da minik sporcular ödüllendirildi
Yıldız sporculara 11 madalya 2 kupa Yıldız sporculara 11 madalya 2 kupa