​Anadolu Kilimi “Geleneğin Kalp Atışları” Programında Tanıtıldı


Kültür 19.11.2019 10:23:00 0
​Anadolu Kilimi “Geleneğin Kalp Atışları” Programında Tanıtıldı

Anadolu Kilimi “Geleneğin Kalp Atışları” Programında Tanıtıldı
Isparta'ya özgü değerleri kayıt altına almak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından yürütülen “Isparta Somut Olmayan Kültürel Mirasın Tespiti Projesi”, TRT2’de yayınlanan “Geleneğin Kalp Atışları” programında tanıtıldı.



Anadolu kiliminin ele alındığı programın 38’inci bölümünde Ispartalı 96 yaşındaki Selver Karakale yaşam hikayesini anlattı. Programda, Yörük hayatından gelen kilim ve kilim türü dokumaların Isparta’nın dokuma kültürünü oluşturduğunu belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Genç, bunlara örnek olarak çuval, heybe, namazlık, torbaları gösterdi.



Yörük kültüründe ilim ve sanat kavramının birbirinden ayrılmadığının altını çizen Doç. Dr. Genç, dokumayı insanın kendini tanıma ve bilme süreci olarak değerlendirdi. Doç. Dr. Genç, “Kilim üzerindeki yanış dediğimiz motifler, birer anlatım dilidir. Orta Asya’dan günümüze gelen süreçte her bir yanışın her bir rengin kendine göre ifadesi vardır.” dedi.
Geleneğin Kalp Atışları Programı 38. bölüm

Korkuteli’nde 2026 ÇKS Başvurularında Son Hafta Antalya Korkuteli’nde 2026 ÇKS Başvurularında Son Günler: Çiftçilere “Mağduriyet Yaşamayın” Uyarısı
Isparta’da Sahte Polis Dolandırıcılığı: 3 Şüpheli Tutuklandı Isparta’da kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların hedefi olan iki vatandaş, toplam 1.962.000 TL ve ayrıca 70.472 dolar değerinde paralarını kaptırdı. Olayın ardından yürütülen çalışmalar sonucu şüpheliler yakalandı.
Eğirdir gölü için acil değerlendirme toplantısı Eğirdir Gölü’nde Kritik Toplantı: Vali Erin’den “Sürdürülebilirlik” Vurgusu
Faruk Daşdöner, SÜDER’i Ağırladı: Esnafın Geleceği Konuşuldu SÜDER yönetimi, Halk Otobüsleri Başkanı ve Isparta Esnaf Odası Başkan Adayı Faruk Daşdöner’i ziyaret ederek hemşehrilerin esnaf camiasıyla bağlarının güçlendirilmesi ve esnafın beklentileri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulu
Isparta’da hunharca cinayet: Fail(ler) peşinde 39 yaşındaki Ferdi Özdemir’in başını bulmak için jandarma komando ve kadavra köpekleriyle kapsamlı arama yapıyor. Vali Erin: “Bu cinayet aydınlatılıncaya kadar bize uyku haram.”