ANKARA’YA GİTTİ, 11 MİLYONLUK 2200 M2’LİK HAZİNE ARSASINI BELEDİYEYE TAHSİS ETTİRİYOR


Gündem 10.01.2020 11:01:00 0
ANKARA’YA GİTTİ, 11 MİLYONLUK 2200 M2’LİK HAZİNE ARSASINI BELEDİYEYE TAHSİS ETTİRİYOR

Isparta Belediyesi, 2015 yılından bu yana Subay Lojmanlarının yanında büyük bir yeraltı katlı otopark yapmak için uğraşıyor. Belediyenin arsasına karşılık askeriyenin kullandığı hazine arsasının takası için 7 milyon talep ediliyordu. Günaydın yönetimi konuyla ilgili defalarca yazışmalar gerçekleştirildi, Defterdarlık teşkilatı ‘yatırıma engelcilikle’ suçlanmıştı. Başdeğirmen ile başlayan yeni Belediye yönetimi, işi farklı bir şekilde çözdü, 11 milyon TL değerindeki arsanın kullanım hakkı kasadan bir kuruş para çıkmadan tahsis yöntemi ile Belediyeye geçti.

 

 

 

Isparta Belediyesi’nde önceki başkan Yusuf Ziya Günaydın’ın döneminde Subay lojmanlarının yanında yeraltı katlı otopark yatırımı yapılacaktı. Subay lojmanlarında askeriyenin kullanımında olan 2200 m2 hazine arsasının Isparta Belediyesi’ne devredilmesi, karşılığında ise belediyeye ait bir arsanın verilmesi teklif edilmişti. Günaydın dönemindeki o teklif olumlu karşılanmış Belediye arsasına karşılık hazine arsasının takasından 7 milyon TL’lik fark talep edilmişti. Dönemin Belediye Başkanı Günaydın, Belediye arsasına 4 milyon TL değer biçilirken hazine arsasına Defterdarlık tarafından 11 milyon TL değer biçilmesine tepki göstermiş ve ilgilileri yatırıma engel olmakla suçlamıştı. Isparta Belediyesi, daha sonra takas talebinden vazgeçip, hazine arsasının Isparta Belediyesi’ne ücretsiz olarak tahsis edilmesini talep etmişti.

 

2015 yılından bu yana sadece yazışması yapılan otopark projesi konusunda Şükrü Başdeğirmen ile başlayan yeni belediye döneminde sevindirici bir gelişme yaşandı. Kurumlar ile yazışma ile diyaloğa geçmeyi ve talepte bulunma yöntemini tercih etmeyen AK Partili Belediye Başkanı Başdeğirmen, Ankara’ya giderek otopark projesi ile ilgili önemli bir gelişmeyi sağladı. 11 milyon TL’lik arsa için para isteyen Maliye Bakanlığı, Şükrü Başdeğirmen’in girişimi ile arsayı Belediyeye ücretsiz olarak tahsis etme kararı aldı. Tahsis yazısının önümüzdeki günlerde Isparta’ya ulaşması bekleniyor. Belediye, bu tahsisten sonra subay lojmanları yanında yeraltı katlı otopark inşa edecek.

 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Maliye Bakanlığı’ndaki bu gelişmeyi Belediye Meclis üyeleri ile paylaştı. Milli Emlak Genel Müdürü’ni ziyaret edip, subay lojmanları yanındaki otopark arsası için görüşme yaptığını anlatan Başdeğirmen, “2015 yılından bu yana birçok yazışma yapılmış. Bizim arsamız için 4 milyon TL, hazine arsası için 11 milyon TL değer biçilmiş. 7 milyon TL para talep edilmiş. Defalarca yazışma olmuş. 2 kılasör dolusu yazışma var. Genel Müdürümüz ile görüştük, işin uzmanları çağrıldı. Orada bu arsanın Belediyemize tahsisine karar verildi. Genel Müdür yanımda tahsisi imzaladı, sayın bakan imzaladıktan sonra bize gönderecekler. Böylece bir problemi daha çözmüş olduk” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Düzce'de motor kazası Düzce'de motor kazası
Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var Şadi Özdemir: Nilüfer’de yeni bakış açılarına ihtiyaç var
KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz