Gündem

Gündem Haberleri

Ankaradaki Mardinliler dernekleşti

Ankara’da yaşayan Mardinliler bir araya gelerek Alternatif ve Çözüm Derneğini kurdu.


Gündem 25.02.2021 12:00:00 0
Ankaradaki Mardinliler dernekleşti

MARDİN (İGFA) - Ankarada yaşayan Mardinliler, eğitimci yazar Mehmet Yıldızın kurucu başkanlığında Alternatif ve Çözüm Derneği çatısı altında bir araya geldi. Başta Mardin ve tüm ilçeleri olmak üzere Doğu ve Güneydoğuluların ikinci adresi olacak derneğin kurucu yönetimi Ortaköyden Mehmet Bağış, Derik ilçesinden Mehmet Nuh Erkan, Kızıltepeden Deham İçten ve üniversite öğrenicisi Merve Yıldızdan oluştu.  

Alternatif ve Çözüm Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, Kızılaydaki genel merkez binasında her ayın Cumartesi günü saat 10:00 ile 19:00 arasında Ankaradaki hemşerileriyle dayanışma ve tanışma gününde buluşacaklarını söyledi. Mardinin ve ilçelerinin yöresel ürünlerini Ankarada tanıtacaklarını belirten Başkan Yıldız, "Tandır Ekmeği, Mardin Pekmezi, Midyat Acuru ve Bulguru ile peynir başta olmak üzere sucuğumuzu ve diğer ürünlerimizi bundan sonra daha merkezi yerde ulaştırma ve tanıtma imkanı bulacağız” dedi.

Basın Yayın ve Tanıtma Sorumlusu Mehmet Bağış, Ankarada bürokraside Mardinin ve tüm ilçelerinin sorunlarını dile getirmek ve Mardin için neler yapabilirizi tartışmak için bir araya geldiklerini kaydederken,  Üniversite Sorumlusu Merve Yıldız ise, Ankara’ya üniversite okumaya gelen öğrencilerimizin burs, barınma ve eşya sorunlarıyla da yakından ilgileneceklerini söyledi.


Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
UNDP Türkiye'den 'iklim eylemi' daveti UNDP Türkiye'den 'iklim eylemi' daveti
Türk gıda ihracatçıları Singapur'dan büyüyecek Türk gıda ihracatçıları Singapur'dan büyüyecek
Rektum kanserinde hayat kurtaran gelişme Rektum kanserinde hayat kurtaran gelişme
Adıyaman'da firari zanlı yakalandı Adıyaman'da firari zanlı yakalandı