Ankaralı kahvecilerden ‘borçlara erteleme’ çağrısı


Gündem 28.06.2021 18:00:00 0
Ankaralı kahvecilerden ‘borçlara erteleme’ çağrısı

Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, İçişleri Bakanlığının genelgesi ile kahveci esnafı mutluluğu yakaladığını belirterek, "Ancak birikmiş borçlarımız var, Acilen kredilerimizin en az 6 ay ertelenmesi gerekli" çağrısında bulundu.

ANKARA MASASI -  İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge ile kahveci esnafı rahat bir nefes aldı. Genelgede yer alan karara göre; kahvehane, kıraathane gibi işletmelerde kağıt, okey, tavla gibi oyunları oynatma yasağı 1 Temmuz 2021 tarihi itibari ile kaldırılacak.

Konuyla ilgili Ankara Masası’na değerlendirmelerde bulunan Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, pandemi nedeniyle kısıtlanan oyunların yeniden oynatılmasına izin verilmesinin esnafı son derece mutlu ettiğini belirtti. Genelge sonrası esnafın mutluluğu yakaladığını belirten Güven, buna rağmen birikmiş borçların unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Mal sahiplerinin birikmiş kiralar nedeniyle esnafı iş yerlerinden çıkarmaması için kanun hazırlanmasını isteyen Güven, hibe desteği beklediklerini de ifade etti.

16 aydır kapalı bulunan sektörün yayımlanan genelgeyle mutluluğu yakaladığını belirten Başkan Güven, kahve esnafının da, eğlence sektörünün de birikmiş borçları olduğuna dikkati çekti. "Çekilen kredilerin günü geldi" diyen Güven, "Dolayısıyla açıldık ama acilen kredilerimizin en az 6 ay ertelenmesi gerekli ki önümüzü görebilelim. Bize 30 bin ile 50 bin arasında bir hibe desteği verilmesi lazım. Esnafımızın yüzde 50’sinin psikolojisi bozuk durumda. Bunun için de bir psikolojik eğitim verilmesi gerekli. Bir diğer sıkıntımız da biriken kiralarımız. Acil tarafından mal sahiplerinin esnafa dava açmaması için bir kanun çıkartılması lazım. Ama oyunların açılmasından son derece mutluyuz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir ve acilen destek bekliyoruz" diye konuştu.


Melikgazi Belediyesi eğitimle bilinçlendiriyor Melikgazi Belediyesi eğitimle bilinçlendiriyor
Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu
Keşan’da kaza 1 ölü, 1 yaralı Keşan’da kaza 1 ölü, 1 yaralı
Başkan Zeyrek sözünü tuttu Başkan Zeyrek sözünü tuttu
Kayseri'de 23 Nisan’a özel turnuva Kayseri'de 23 Nisan’a özel turnuva