Antalya Isparta Burdur'da cezalar uslandırmadı


Gündem 11.04.2020 01:25:00 0
Antalya Isparta Burdur

Antalya, Isparta ve Burdur’da salgınla mücadelede sosyal izolasyon ve kurallara uymayan sabırsızlara esneklik gösterilmedi. Kural tanımaz 491 kişiye 609 bin 184 lira ceza kesildi

Türkiye'de büyükşehirler arasında koronavirüs vaka sayısının en az göründüğü illerin arasında yer alan Antalya'da ve Burdur ile 6'ncı sırada yer alan Isparta'da, salgınla mücadelede önlemlerinin sıkı takibi sürüyor. Özellikle hijyenle birlikte salgının yayılımını engelleyen en önemli tedbir olan sosyal izolasyonla ilgili kurallarda esneklik yapılmıyor.

ANTALYA'DA 420 KİŞİ
Antalya'da polis ekipleri 40'ı adli olmak üzere toplam 420 kişiye 460 bin lira para cezası uygulandı. Ayrıca tedbirler kapsamında geçici olarak faaliyetini durdurması gerekirken devam eden 82 iş yerine de idari para cezası uygulandı. Antalya'da en ilginç ceza uygulamasından biri ise kavga sonucu yaşandı. Dokuma semtinde kavgaya karışan 5 kişiye, Vali Münir Karaloğlu'nun talimatıyla sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle 3 bin 150'şer lira ceza kesildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Karaloğlu, "Zaten çok az insanız sokakta. Nasıl birbirlerini bulup kavga ediyorlar, ona şaşmak lazım" ifadelerini kullandı. Vali Karaloğlu, alınan her kararın titizlikle uygulanacağını söyledi.

ÇİFTE BASKIN
Isparta ve Burdur'da da denetimler devam ediyor. Isparta'da son olarak ruhsatsız bir iş yerinde vatandaşların toplu halde bulunduğu ve Bahçelievler Mahallesi'nde bir kafeteryanın açık olduğu bilgisi üzerine çalışma başlatan polis ekipleri İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na aykırı davranmaktan 15 kişiye toplam 47 bin 250 lira ceza kesti.

100 BİN LİRALIK CEZA
Burdur'da ise koronavirüs mücadelesi kapsamında kurallara uymadığı tespit edilen 56 kişiye toplam 101 bin 934 TL idari para cezası uygulandı. Vali Hasan Şıldak, "Türk Ceza Kanunu'nun 'Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma' başlıklı 195'inci maddesinin '2 yıldan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' hükmü gereğince 10 kişi hakkında adli işlem başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

OTOBÜSTEKİ TABLO
TEHLIKE çanlarının çalmasına neden bir görüntü de Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yaşandı. Koronavirüs önemleri kapsamında otobüslere yolcu kapasitelerinin yarısını alma ve birer boşluk bırakarak oturma kuralı getirilirken Antalya'da önceki gün sabah bir otobüs hattında çekilen görüntüler insan sağlığını hiçe saydı. Hurma- Lara seferini yapan KL06'da bir vatandaş tarafından çekilen görüntüler tepki çekti. . Otobüsteki insan yoğunluğu uygulanmak istenen kurallardan fazla olması ve oturan yolcuların yanı sıra ayakta kalan vatandaşların bulunması koronavirüs ile mücadelede kuralların çiğnendiğini gösterdi. Bu durum denetimlere karşın hala kuralların uygulanmasında bazı alanlarda sorun yaşandığını gözler önüne serdi.

ÇOCUK OYUNU DEĞİL
20 YAŞ ve altına uygulanan kısıtlamalar ise ilginç görüntülere de neden oluyor. Antalya'da arkadaşı ile birlikte evin önünde, kask ve dizliklerini takıp paten yapan çocuk, babası tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Çocuklar polis sireninin duyunca ise hızla eve döndü ancak eve girerken yere kapaklandı. Bu anların videosunu kahkahalar eşliğinde çekip sosyal medyada paylaşan baba ise "Bu kurallar çocuk oyuncağı değil, çocuklarınızı evde tutun" yorumlarına neden oldu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü