Antalya Büyükşehir'de Sürgünler başladı


Gündem 19.06.2020 02:30:00 0
Antalya Büyükşehir

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yeni normal yaşama dönüş ile birlikte sürgünlere başladı. Manavgat’ta görevli 54 işçi Antalya merkeze çekildi. Üzerine bir de servisleri kaldırıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yeni bir sürgün dalgası daha yaşandı. Göreve geldiği günden beri 1000 kişi işten atan, 1500 işçiyi de sürgünü gönderen CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i, koronavirüs bile durduramadı.

54 İŞÇİ MERKEZDE
Eski Başkan Menderes Türel döneminde ilçelerdeki bazı caddeler Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğuna alınırken bunların arasında bulunan Manavgat ilçesindeki Antalya Caddesi, Pastane Caddesi, Domokrasi Caddesi ve İbrahim Sözen Caddesi gibi caddeler yeni dönemde Manavgat Belediyesi'ne geri verildi. Başkan Böcek'in ilçedeki caddeleri devretmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı ilçede görev yapan çim, sulama ve budama ekibinde yer alan 54 işçi, Antalya merkeze sürgün edildi. İlçede hala Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda yer alan Çolaklı Sahili ve Türkbeleni bölgelerinde görev yapan 25 işçiye ise dokunulmadı.

İHTİYAÇ KALMAMIŞ
Sürgünlere, caddelerin devriyle bir- likte personele ihtiyaç kalmaması neden gösterildi. 3 aydır servislerle birlikte Antalya şehir merkezindeki şantiyelere gelip giden işçilere bundan sonra sürekli merkezde çalışacakları tebliğ edildi. Servisleri kaldırılan ve Manavgat'ta ikamet eden çalışanların kendi imkanları işe gelmeleri istendi. Manavgat- Antalya arası her gün 80 kilometre gelip gitmeleri zorlaşan işçiler, "Zaten maaşımız günlük 90 liraya geliyor. Bu da otobüs parasına gidiyor" dedi.

BAŞKAN HIZ KESMİYOR
Sürgüne gönderilen ve Hizmet İş Sendikası üyesi olan işçilerin baskı yoluyla Belediye İş Sendikası'na geçmelerinin sağlanmasına sendikadan itiraz geldi. Hizmet İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil, koronavirüs salgınında dahi işçi süren Başkan Böcek'in salgının azalmasıyla birlikte hızlandığını söyledi. Kandil, "Muhittin Böcek'i sürgünlerle değil de icraatları ile sahalarda görmek istiyoruz. Keşke işçi sürerken verdiği eforu sivrisinekle mücadelede gösterseydi" dedi. Kandil, işçilerin sendika değiştirilmeye zorlanmasının da kabul edilemez olduğunu da sözlerine ekledi.

EDİRNE'YE YOL OLUR ANTALYA
Büyükşehir Belediyesi'nin sürgün ettiği işçilerden bazılarının yeni görev yerinin kilometrelerinin toplamı Edirne'ye olan mesafeyi geçti. İşte o sürgünlerden bazı isemler ve kilometreler: "Elmalı'dan Hacer Güzeloğlu (Akseki'ye 290 km), Pakize Çimen (Manavgat'a 200 km), Ali Günay (Gazipaşa'ya 390 km), Osman Kaçar (Demre'ye 140 km- Antalya aktarmalı 260 km), Seher Gökçe (Kemer'e 160 km), İbrahim Tunç (Demre'ye 140 km Antalya aktarmalı 260 km). Manavgat'tan Necati Atcı (Kaş'a 340 km), Ahmet Yıldız (Korkuteli'ye 200 km), Ali Şit (Kaş'a 340 km), Hasan Özyer (Demre'ye 280 km), Özer Katlanır (Demre'ye 280 km), Mehmet Merdun (Demre'ye 280 km), İbrahim İpek (Kemer'e 160 km), Mutlu Kaynar (Finike'ye 220 km), Mehmet Şahin (Kumluca'ya 200 km), Ali Kurşun (Kumluca'ya 200 km), Mehmet Bulut (Demre'ye 280 km), Yener Çetin (Kaş'a 340 km). Demre'den Mehmet Kopçu (Gazipaşa'ya 350 km), Hizmet-İş Büyükşehir Belediyesi Temsilci Gökhan Ak (Gündoğmuş'a 150 km).

Isparta’da Futbola Kar Engeli Isparta genelinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle bugün oynanması planlanan U14 ve U16 futbol müsabakaları, olumsuz hava şartları ve saha koşulları gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi.
Tarım işçileri için 2026 yevmiye tavsiyesi açıklandı Silifke Tüm Tarım Çalışanları ve Çavuşları Derneği, 2026 yılına ilişkin tarım ve narenciye işçilerinin yevmiye ücretleri ile servis bedellerini kapsayan tavsiye kararlarını kamuoyuyla paylaştı.
Eğirdir’de Feci Kaza: 2 Genç Hayatını Kaybetti Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Kırıntı Köyü’nde otomobilin park halindeki kamyona çarpması sonucu meydana gelen kazada 18 yaşındaki sürücü Baran Duman ile Serik’li Lütfi Can Duran yaşamını yitirirken, bir kişi yaralandı.
Çevreyi kirletenlere 2026’da uygulanacak idari para cezaları belirlendi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, 2026 yılında Çevre Kanunu’na aykırı fiiller nedeniyle kişi ve kuruluşlara uygulanacak idari para cezaları belli oldu.
Fransa’dan çocuklar için dijital kalkan: Sosyal medyaya yaş sınırı Fransa, çocukları dijital dünyanın olumsuz etkilerinden korumak amacıyla kapsamlı bir düzenlemeye hazırlanıyor. Avustralya’nın hayata geçirdiği modele benzer şekilde hazırlanan yasa tasarısı, 2026 yılının Eylül ayından itibaren 15