Antalya Büyükşehir'de Sürgünler bitsin artık


Gündem 11.03.2020 00:49:00 0
Antalya Büyükşehir

ASMEK eski koordinatörü Aslangiray’ın ölümü Büyükşehir meclisine damga vurdu. AK Parti Aslangiray’ın sürgün ve işten çıkarmaya kalbinin dayanmadığını belirterek, “Sürgünler bitsin” dedi. Başkan Böcek ise ilk kez konuştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde önce sürgün edilen ardından işten çıkarılan ve yaşadıklarından sonra geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Antalya Sanat Eğitim Merkezi (ASMEK) eski koordinatörü Alev Aslangiray'ın ölümü Büyükşehir Meclisi'ne damga vurdu. Aslagangiray'ın ölümünün Meclis'te gündeme gelmesiyle CHP'li Başkan Muhittin Böcek ilk kez konuştu. Böcek, sözleşmeli 389 personel olduğun ve bunlardan 7'sinin sözleşmesinin yenilenmediğini belirterek, personelle tek tek ilgilenmediğini ifade etti.

KADINLAR GÜNÜ MESAJI
Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleşti. Meclis İblid şehitleri için saygı duruşu yapıp Fatiha okundu. AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladıklarını söyledi. Çetin, "Böyle anlamlı bir günde önce sürgün edilen daha sonra sözleşmesi fesih edilen ASMEK müdürlüğü yapan Alev Aslangiray'ın kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür. Ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim. Artık sürgünlerin son bulmasını tekrar dile getiriyoruz" dedi. MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, "Belediye çalışanımız Alev Hanım'a Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

SİYASETE ALET ETMEYİN
Alev Aslangiray'ın ölümünde sonra Başkan Böcek ilk kez konuştu. Böcek, "Alev Aslangiray kardeşimize Allah'tan rahmet sevenlerine sabırlar diliyorum. 26 yıllık siyasi hayatımda meclislerde şov yapmak buna benzer hiç ahlakım değildir. Biz buna sevinmeyiz. 8 bin 200 çalışanımız varken 2014 yılı sonuna doğru 3 bin kişi bu belediyeden çıkartıldı. Bizimle çalışmayla devam edenlerle herhangi bir sorunu olan hiçbir arkadaşımız yoktur. 13 bin çalışanımız var. Bizde 3-5 bin kişiyi çıkarmasını bilirdik. Bu konu siyasete alet edenlere söylüyorum. Kalp krizi geçirmiş bir kardeşimizi siyasete alet edenleri kınıyorum. Böyle bir şey yoktur. Ben tek tek personelle ilgilenmiyorum, işim değil" ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin'den Malatya ziyareti Bakan Tekin'den Malatya ziyareti
Aristoteles’in felsefesi Bursa Nilüfer'de konuşuldu Aristoteles’in felsefesi Bursa Nilüfer'de konuşuldu
AK Parti Sakarya Teşkilatı yeni projeler için bir araya geldi AK Parti Sakarya Teşkilatı yeni projeler için bir araya geldi
Yıldırım-2025 Tatbikatı'nda seçkin gözlemci günü Yıldırım-2025 Tatbikatı'nda seçkin gözlemci günü
Kireçburnu açıklarındaki pervane arızası yaşayan tekne Tarabya’ya yanaştırıldı Kireçburnu açıklarındaki pervane arızası yaşayan tekne Tarabya’ya yanaştırıldı