Antalya'da 38 Vaka da İyileşme Görüldü


Gündem 7.04.2020 01:49:00 0
Antalya

Vali, Münir Karaloğlu, şehirde yaşayan covid-19 hastalarından 38'inin tedavisinin tamamlandığı ve evlerine taburcu edildiklerini belirtti. Devamında “7'si tamamen iyileşti, 31'inin de tedavileri tamamlandı ancak son testleri yapılacak" dedi.

Koronavirüs salgınına karşın mücadelede örnek illerden biri olan Antalya'da, Valilik ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun salgının yayılmasını önlemek adına aldığı tedbirler sayesinde, Antalya Türkiye'de en az vaka görülen iller arasında yer alıyor. Sağlık Bakanlığı ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu tarafından geçen günlerde yapılan duyuruda koronavirüs nedeniyle Antalya'da 95 vaka, 3 de ölüm olayı yaşandığı açıklanmıştı. Başta Antalya Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi olmak üzere il genelinde toplam 25 pandemi hastanesi belirlenen Antalya'daki koronavirüslü vatandaşların tedavileri devam ediyor.

Antalya'daki vakalarla ilgili bilgi veren Vali Münir Karaloğlu, 38 kişinin tedavisinin tamamlandığını ve evlerine taburcu edildiği müjdesini verdi. Konayla ilgili Vali Karaloğlu, şunları söyledi:

“38 vakamızdan 7'si tamamen iyileşti, 31'inin de takibi şu anda evlerinde devam ediyor. Onlardan da nihai numune alıp, negatifleştiğini daha test etmedik ama onlar da tedavi görüp evlerine çıktılar. Evlerine çıktılar ama negatif sonuçları alınmadı, bugün- yarın onların da negatif sonuçları gelir. Negatif olup olmadıklarıyla ilgili son testleri yapılıyor. Hastanede yatmayı gerektiren bir durumları yok ve ilaç tedavilerine evde devam ediliyor" dedi.

Aksu’da el emeği sergisi büyük ilgi gördü Antalya’nın Aksu ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen Oyuncak ve Üzerlik Yapımı kurslarının dönem sergisi yoğun katılımla açıldı.
Başkan Kocagöz sözünü tuttu; Kepez’de 20 yıllık imar çıkmazı aşıldı Kepez Belediyesi, Barış, Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Esentepe mahallelerinde yaklaşık 20 yıldır devam eden imar sorununu çözdü.
Burdur’lu öğrenciler salda kayak merkezi’nde kışın keyfini çıkardı Bucak ilçesinden gelen öğrenci ve öğretmenler, Salda Kayak Merkezi’nde Belediye Başkanı Okan Kurd’un ev sahipliğinde ağırlandı; öğrenciler kar ve kayak keyfini doyasıya yaşadı.
Ankara’dan Sütçüler’e gençlik ve spor müjdeleri Isparta Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Ankara’da yapılan görüşmeden ilçeye yönelik yeni gençlik ve spor yatırımı müjdeleriyle döndüklerini açıkladı.
Isparta terziler ve yorgancılar odası’nda sürpriz değişim Isparta Terziler ve Yorgancılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimlerinde ilk kez başkan değişti; mevcut başkan Fehmi Demirsöken 53 oyda kalırken, Celil Tos 97 oyla yeni başkan seçildi.