Antalya'da 8 yıldır eşinin kayıp olduğunu söyleyen adam, onu öldürdüğünü itiraf etti


Gündem 14.03.2020 23:15:00 0
Antalya

Antalya'nın Finike ilçesinde ikamet eden Bekir Bertan, 8 sene önce kaybolduğunu söylediği eşini aslında öldürdüğünü itiraf etti. Eşinin cesedini iki kişinin yardımıyla gömen Bertan, adliyeye sevk edildi. Öldürdüğü eşi Hatice Bertan'ın cesedini aramak içinse 1000 metrekarelik alan kazılmaya başlandı.

ÖLDÜRDÜĞÜ EŞİNİN MEZARINA GİDİP DUA ETTİ
Antalya'nın Finike ilçesinde, 8 yıl önce kaybolan Hatice Bertan'ın (38), eşi Bekir Bertan (38) tarafından öldürülüp iki kişinin yardımıyla gömüldüğü belirlendi. Polis, cesedi bulmak için yaklaşık 1000 metrekarelik alanda, iş makineleriyle kazı çalışması başlattı. Cinayeti itiraf eden Bertan ile eski eşi M.T. (37) ve arkadaşı S.D. (36) gözaltına alındı. Bertan'ın, her yıl eşini gömdüğü yol kenarına gidip, dua ettiği de ortaya çıktı.

İKİ KİŞİYİ TEHDİT EDEREK YARDIM İSTEDİ
Olay, 21 Kasım 2012'de, Finike'de meydana geldi. İlçede bar işleten Bekir Bertan ile eşi Hatice Bertan, evde bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Bu sırada Bekir Bertan, eşinin başına sert cisimle vurdu. Kanlar içinde kalan Hatice Bertan, hastaneye gitmek istemesine rağmen eşinin izin vermemesi üzerine odasına geçip, uyudu. Sabah kalktığında eşinin yaşamını yitirdiğini fark eden Bekir Bertan, eski eşi M.T. ve arkadaşı S.D.'yi kendisine yardım etmeleri için eve çağırdı. M.T. ve S.D.'nin yardım talebini reddetmesi üzerine Bertan, çocuklarına zarar vereceği tehdidiyle ikiliyi ikna etti. Hatice Bertan'ın cesedini çarşafa saran şüpheliler, Kumluca ilçesi Turizm Caddesi üzerindeki sazlık alana gömdü.

CİNAYETİ, BEŞ AYLIK TAKİP SONRASI İTİRAF ETTİ
Hatice Bertan'ın ortadan kaybolmasına ilişkin dosyayı 8 yıl sonra yeniden değerlendiren Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Hüseyin Bertan'ı 5 ay süresince teknik takibe aldı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Bekir Bertan ile M.T. ve S.D.'nin konuşmalarından, Hatice Bertan'ın öldürüldüğünü belirledi. 10 Mart günü Bekir Bertan'ı Finike'de, M.T. ve S.D.'yi ise Denizli'de gözaltına alan polis; Bekir Bertan'ın gösterdiği alanda iş makineleriyle kazı çalışması başlattı. Hatice Bertan'ın cesedinin bulunması için yaklaşık 1000 metrekarelik alan kazılacak. Bekir Bertan ile M.T. ve S.D. ise polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Hayırsever İş İnsanından Serik’e Anaokulu Antalya’nın Serik ilçesinde eğitime önemli bir katkı daha sağlanıyor. Hayırsever iş insanı Adnan Yılmaz tarafından Kadriye Mahallesi’ne yaptırılacak 4 derslikli anaokulu için protokol imzalandı.
Sütçüler’de Doğalgaz için geri sayım Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak, ilçeye doğalgaz kazandırılması için yürütülen çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini açıkladı. Doğalgaz altyapı çalışmalarının 2026 yılında başlaması hedefleniyor.
Yılın belediye başkanı ödülü Başkan Kocagöz’e Varsak Medya tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Yılın Enleri Ödül Gecesi”, Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gecede, “Yılın Belediye Başkanı Ödülü”ne Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz layık görüldü.
Uluslararası MAKÜ Bilim ve sanat ödülleri Burdur’da sahiplerini buldu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Burdur’da düzenlenen 6’ncı Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni’nde, bilim ve sanat dünyasına katkı sunan isimler ödüllendirildi.
Manastır TOKİ şantiyesinde işçilerin alacakları güvence altında Alt taşeron firmanın ödeme yapmaması üzerine sözleşme feshedildi, TOKİ ile sağlanan koordinasyon sayesinde işçilerin tüm alacaklarının doğrudan ve en kısa sürede ödeneceği açıklandı.