Antalya'da evlerde korona testi yapılmaya başladı


Sağlık 14.04.2020 01:41:00 0
Antalya

Sağlık Bakanlığı ekipleri, Antalya’nın Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinde evleri dolaşarak koronavirüs testi yapmaya başladı.

 

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, TUİK tarafından randomize alınan (rastgele seçilen) 500 hane ziyaret edilecek.

30 diş hekiminden oluşacak ikişer kişilik 15 ekip, ziyaret ettikleri evlerdeki vatandaşların boğaz ve burunlarından sürüntü ile numune alacak.

Bakanlığın amacının kentteki covid 19 hastalık yükü araştırması olduğu belirtilirken, vatandaşların da gelen ekiplerden sağlık müdürlüğü kimliklerini göstermelerini isteyebilecekleri kaydedildi.

BOMKOM Isparta’da önleyici ve koruyucu mücadele genişliyor BAMKOM Koordinatörü Özlem Top, bağımlılıkla mücadelede yürütülen çalışmalar ve yeni dönem projelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Eğitim, farkındalık ve sahada güçlü iş birliği vurgusu öne çıktı.
İbradı’da yerli malı haftası minik yüreklerle şenlendi İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, Avni Erdoğan Anaokulu’nu ziyaret ederek Yerli Malı Haftası coşkusuna ortak oldu; miniklerin şiirleri, kahkahaları ve İbradı’ya özgü lezzetler etkinliğe renk kattı.
Başkan Başdeğirmen’den Ankara’da Yoğun TBMM Temasları Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, TBMM’de gerçekleştirdiği Ankara temasları kapsamında siyasi parti temsilcileri ve milletvekilleriyle bir araya gelerek, Isparta’ya yönelik mevcut ve planlanan projeleri değerlendirdi.
RATEM Başkan Adayı Gündoğan: Yerel Radyoların Telif Ücretini RATEM ödeyecek RATEM Başkan Adayı Vedat Gündoğan, Türkiye’nin en büyük yayıncı meslek birliğini çözüm merkezi hâline getireceklerini açıkladı.
Davraz Kayak Merkezi’nde Suni Karlama Dönemi Başladı Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde Suni Karlama Dönemi Başladı. 40 Santimetre Kalınlığında Kar Üretilebilecek