Antalya'da evlerde korona testi yapılmaya başladı


Sağlık 14.04.2020 01:41:00 0
Antalya

Sağlık Bakanlığı ekipleri, Antalya’nın Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinde evleri dolaşarak koronavirüs testi yapmaya başladı.

 

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, TUİK tarafından randomize alınan (rastgele seçilen) 500 hane ziyaret edilecek.

30 diş hekiminden oluşacak ikişer kişilik 15 ekip, ziyaret ettikleri evlerdeki vatandaşların boğaz ve burunlarından sürüntü ile numune alacak.

Bakanlığın amacının kentteki covid 19 hastalık yükü araştırması olduğu belirtilirken, vatandaşların da gelen ekiplerden sağlık müdürlüğü kimliklerini göstermelerini isteyebilecekleri kaydedildi.

Erzurum Valiliği’ne eski Isparta Valisi Aydın Baruş Atandı İçişleri Bakanı olan Mustafa Çiftçi’nin yerine, eski Isparta Valisi olan ve son olarak Gümüşhane Valisi olan Aydın Baruş atandı. Karar Resmî Gazete’de yayımlandı.
Bakan Kacır’dan Antalya’ya Teknokent Hamlesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde Antalya Teknokent Ar-Ge 4 Binası ile GO Girişim Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Abdullah Erin ilk iftarda şehit aileleri ve gazilerle buluştu Isparta Valisi Abdullah Erin, Ramazan ayının ilk iftarında şehit aileleri ve gazilerle aynı sofrada bir araya gelerek, “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuzdur” mesajını verdi.
Serik’te ev yangını: 84 yaşındaki kadın hayatını kaybetti Antalya Serik’te çıkan ev yangınında 84 yaşındaki Hasibe Büyükdemir yaşamını yitirdi.
Burdur valisi Bilgihan aile ziyaretlerini sürdürüyor Vli Tülay Baydar Bilgihan, aile ziyaretleri kapsamında Demir, Uysal ve Gümüş ailelerini ziyaret ederek Kışla Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi; talep ve önerileri dinledi.