Antalya'da evlerde korona testi yapılmaya başladı


Sağlık 14.04.2020 01:41:00 0
Antalya

Sağlık Bakanlığı ekipleri, Antalya’nın Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinde evleri dolaşarak koronavirüs testi yapmaya başladı.

 

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, TUİK tarafından randomize alınan (rastgele seçilen) 500 hane ziyaret edilecek.

30 diş hekiminden oluşacak ikişer kişilik 15 ekip, ziyaret ettikleri evlerdeki vatandaşların boğaz ve burunlarından sürüntü ile numune alacak.

Bakanlığın amacının kentteki covid 19 hastalık yükü araştırması olduğu belirtilirken, vatandaşların da gelen ekiplerden sağlık müdürlüğü kimliklerini göstermelerini isteyebilecekleri kaydedildi.

Davraz’da adrenalin ve doğa buluşuyor: Dağ bisikleti pistleri ulusal arenaya hazır Isparta Davraz Dağı’nda hayata geçirilen yeni dağ bisikleti pistleri; köprüleri, atlama rampaları ve teknik parkurlarıyla hem profesyonel sporculara hem de amatörlere hitap ederken, Davraz’ı yaz sporlarında da ulusal ölçekte güçlü
“Davraz, En Güvenli Kayak Merkezi Olma Özelliğini Güçlendiriyor” Davraz Kayak Merkezi Genel Koordinatörü Kubilay Oktay Başyiğit, yüksek rakımı, güçlü konaklama altyapısı, devlet onaylı kamp merkezi kimliği ve en zorlu hava şartlarında dahi üst düzey güvenlik önlemleriyle Davraz’ın Türkiye’nin e
AK Parti'de 108 başkan değişti AK Parti Teşkilat İşleri Başkanlığı, şubat ayında gerçekleştirilen 8. Olağan Kongre’den bu yana teşkilat yapılanmasında dikkat çekici bir değişim sürecine imza attı.
Davraz Kayak merkezinde yeni ücret tarifesi duyuruldu Türkiye'de Isparta’nın önemli kış turizm noktalarından biri olan Davraz Kayak Merkezi, 2025–2026 kış sezonu için geçerli olacak bilet ve otopark ücretlerini açıkladı.
İnek Sütü Toplama Azaldı, Ürün Çeşitliliği Arttı Ticari süt işletmelerince Ekim ayında toplanan inek sütü miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,2 düşerken, yoğurt ile ayran-kefir üretiminde artış yaşandı.