Antalya'nın Alanya ilçesinde, 1 Ocak gecesi meydana gelen trafik kazasında 21 yaşındaki Emre Gündoğan'ın yüzüne bariyerin demir çubuğu saplandı. Ağır yaralanan genç, Alanya Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.
AÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan, demir çubuğun büyüklüğü nedeniyle itfaiye ekiplerinden destek istedi. Operasyona katılan itfaiye ekibi, Emre Gündoğan'ın yüzündeki demirin dışta kalan bölümünü kesti. 3 saat süren ameliyatın ardından Gündoğan yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Hasarlı bölgesi onarılan gencin, beyinle ilgili sorunları olabilme ihtimali üzerine yoğun bakımda tedavisine devam edildiği öğrenildi.
Demiri çıkarma ihtimallerinin zor olması nedeniyle itfaiyeden destek istediklerini dile getiren Özlenen Özkan, "Hastaya demir tek bir noktadan girmişti. Sol gözden boyna kadar demir içerideydi. Dışta kalan bölümün ağırlık vermesi nedeniyle itfaiyeden yardım aldık. Dışta kalan ağır demir parçası kesildi. Demiri hemen çıkartmadık çünkü bölgedeki büyük damarların demir tarafından yırtılmış olma ihtimali vardı. Demiri çıkardığınız zaman ulaşamadığınız damar hasar gördüyse hastayı o anda kaybedebilirsiniz. Bunun için önlemlerimizi aldık. Ardından demiri güvenli şekilde çıkarttık. İtfaiye ekipleri de işlerini profesyonelce yaptı" dedi.
Burdur yeni stadyuma kavuşuyorAK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz ve Adem Korkmaz, Burdur’a kazandırılacak yeni Gazi Atatürk Stadyumu projesinin 12 Mart 2026’da ihaleye çıkacağını açıkladılar.Ramazan öncesi Burdur'da gıda denetimiRamazan ayı öncesi Burdur’da gıda güvenliği ve fiyat istikrarı için denetimler sıkılaştırıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, marketten fırına, kasaptan tatlı imalathanelerine kadar kent genelinde k
Turizmin Başkenti Antalya EMITT’te yer almadıTürkiye’nin en büyük turizm organizasyonlarından biri olan 29. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Antalya’nın katılımcı listesinde yer almamasıyla sektörde şaşkınlık ve tepkiye neden oldu.
Isparta’nın arama kurtarma gücü tescillendiIsparta Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ISAK, 6 Şubat depremlerinin ardından güçlenerek uluslararası arama kurtarma görevlerine hazır bir yapıya kavuştu.Gülistan kapalı pazarı açılışına davetIsparta Belediyesi tarafından Gülistan Mahallesi’ne yapılan kapalı pazar alanının açılışı 7 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’da gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen açılışa tüm vatandaşları davet etti.