Turizm

Turizm Haberleri

Antalya'da Gizli bir şelale


Turizm 8.06.2020 01:08:00 0
Antalya

Antalya’nın Aksu ilçesinde ormanlık alanın içindeki gizli cennet olarak adlandırılan Kocaçay Şelalesi görenleri hayran bıraktırıyor. Şelale son dönemlerde yerli ve yabancı kampçıların da uğrak adresi haline geldi

Antalya'nın Aksu ilçesinde bulunan ormanın içindeki gizli cennet olarak adlandırılan Kocaçay Şelalesi görenleri hayran bıraktırıyor. Bölge halkı dışında pek bilinmeyen şelale son dönemlerde kampçılar ve gezi severlerin uğrak adresi haline gelirken, manzara karşısında ziyaretçiler büyüleniyor. Karaöz Mahallesi'ndeki ormanlık alanın içinde gizlenen Kocaçay Şelalesi'nin tanınırlığı sosyal medyada yayılan fotoğraflarla arttı.

SAHİLE ALTERNATİF
Sahil turizmine alternatif olarak son dönemlerde ilgi gören doğa turizmi nedeniyle ziyaretçilerin özellikle hafta sonları ilgi gösterdikleri şelalenin soğuk sularında insanlar serinliyor. Kampçıların çadır kurdukları, ailelerin ise hafta sonları vakit geçirmek için piknik ve mangal yaptığı bölge ayrıca fotoğraf severlerinde adresine haline geldi.

BUZ GİBİ SERİNLİK
Şelalenin soğuk sularına kendilerini bırakan vatandaşlar büyük keyif yaşarken, gençler ise şelaleye tırmanarak yüksek bölgelerden suya atlıyor. Bölge halkının 'gizli cennet' olarak adlandırdığı şelale, çok fazla kişi tarafından keşfedilmemiş olması nedeniyle turizme kazandırılması bekleniyor. Bölge buz gibi havası ile dikkat çekiyor.

COP31 iklim zirvesi’nin kalbi Antalya’da atacak Bakan Murat Kurum, COP31 İklim Zirvesi’nin Antalya’da yapılacağını açıklarken, sosyal konut projesi kapsamında 13 bin 213 yuvayla bugünün kazananının Antalya olduğunu duyurdu.
Sulama havuzu 12 yaşındaki çocuğa mezar oldu Antalya Korkuteli ilçesi Bayat Mahallesi’nde Acı Kayıp: Sulama Havuzu 12 Yaşındaki Çocuğa Mezar Oldu
“Eğirdir’den bir damla su almayacağız” Aksu’dan Isparta’ya içme suyu sağlanmasıyla birlikte Eğirdir Gölü’nden alınan yıllık 13 milyon metreküp suyun tamamen gölde kalacağını açıklayan Vali Erin, “Eğirdir’den bir damla su almayacağız” dedi.
İbradı’ya TOKİ’den 50 konut Antalya İbradı’da TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 50 konut hak sahiplerine teslim edildi. Belediye Başkanı Hatice Sekmen, Bakan Murat Kurum’a teşekkür etti.
FETÖ’ye yönelik 34 ilde operasyon: 77 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik jandarma ekiplerince son iki haftada 34 ilde düzenlenen operasyonlarda 77 şüphelinin yakalandığını açıkladı.