Antalya'da hayvan bakımevindeki köpeklerin öldürüldüğü iddia edildi


Gündem 9.12.2019 01:21:00 0
Antalya

Antalya'da bir grup hayvansever, Konyaaltı Belediyesi bünyesindeki hayvan bakımevinde köpeklerin öldürüldüğünü ileri sürerek, protesto düzenledi.

Antalya Hayvan Hakları Derneği (AHH) Başkanı Şebnem Ebinç ile bir grup hayvansever, Konyaaltı Belediyesi önünde bir araya geldi.

Ebinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinde hayvanlara şiddet uygulandığını öne sürdü.

 

Geçen yıl bir köpeğin boynu kırılarak öldürüldüğünü, bu sebeple merkezde görevli M.K'nin görevden uzaklaştırıldığını anlatan Ebinç, söz konusu kişinin mahkeme kararıyla görevine döndüğünü belirtti.

Merkezde M.K'nin göreve başlamasıyla hayvan ölümlerinin yeniden başladığını iddia eden Ebinç, "Veteriner olmadan evinin önünde uyuşturucu iğneyle vurulan sahipli köpek, fazla doz nedeniyle öldü. Sokak hayvanları veteriner olmadan hayvan kurtarma aracıyla toplanıyor. Hayvanlara eziyet devam ediyor. Bu kişi, devlete ve halka ait bu bakımevini, belediye başkanının denetim ve takip yapmaması neticesinde kendi malı gibi görerek istediği gibi at koşturmaktadır." diye konuştu.

Söz konusu görevlinin işine son verilmesini isteyen Ebinç, kimsenin hayvanlara zarar vermemesi gerektiğini vurguladı.

Ebinç, bu kişi görevden alınıncaya kadar protestoya devam edeceklerini belirterek, "Belediye Başkanı Semih Esen'den son 3 yılda sahiplenilen, kısırlaştırılan, ölen hayvanların listesini istiyoruz. Eğer Esen bizleri kulak arkası etmeye devam ederse iki ayda bir burada toplanmaya ve merkezin babalarının çiftliği olmadığını tüm Türkiye'ye duyurmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından gruptakiler, "Bu adam görevden alınsın" diye slogan attı.

Antalya turizmi bayrama hazır: Rezervasyonlar doluyor Antalya’da Ramazan Bayramı öncesi turizm hareketliliği başladı. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, açık otellerde doluluk oranının yüzde 95-100’e ulaşmasını beklediklerini söyledi. Erken rezervasyonlar geçen yılın üzerinde seyrediyor,
“Isparta’da beş kala iftar ve kadın programına katılım” Bakan Işıkhan, gençlerle sürücülere iftarlık dağıttı, ardından güçlü kadınlar için düzenlenen programda mesajlar verdi.
Kaş’ta eski otogar alanındaki çalışmalar akademisyenler tarafından incelendi İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden akademisyenler ve öğrenciler, Antalya’nın Kaş ilçesinde eski otogar alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
ŞEHRİN GELECEĞİNİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ Fikir Isparta Topluluğu tarafından organize edilen ilçe iftar programları devam ediyor. Program kapsamında gerçekleştirilen ilçe iftar buluşmalarının üçüncüsü Senirkent’te yapıldı.
Antal Aksu Isparta Aksu ile kardeş oldu Isparta Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman ve meclis üyeleri, Antalya Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ı ziyaret ederek iki isim kardeşi ilçe arasında iş birliği ve dayanışma mesajı verdi.