Antalya'da hayvan bakımevindeki köpeklerin öldürüldüğü iddia edildi


Gündem 9.12.2019 01:21:00 0
Antalya

Antalya'da bir grup hayvansever, Konyaaltı Belediyesi bünyesindeki hayvan bakımevinde köpeklerin öldürüldüğünü ileri sürerek, protesto düzenledi.

Antalya Hayvan Hakları Derneği (AHH) Başkanı Şebnem Ebinç ile bir grup hayvansever, Konyaaltı Belediyesi önünde bir araya geldi.

Ebinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinde hayvanlara şiddet uygulandığını öne sürdü.

 

Geçen yıl bir köpeğin boynu kırılarak öldürüldüğünü, bu sebeple merkezde görevli M.K'nin görevden uzaklaştırıldığını anlatan Ebinç, söz konusu kişinin mahkeme kararıyla görevine döndüğünü belirtti.

Merkezde M.K'nin göreve başlamasıyla hayvan ölümlerinin yeniden başladığını iddia eden Ebinç, "Veteriner olmadan evinin önünde uyuşturucu iğneyle vurulan sahipli köpek, fazla doz nedeniyle öldü. Sokak hayvanları veteriner olmadan hayvan kurtarma aracıyla toplanıyor. Hayvanlara eziyet devam ediyor. Bu kişi, devlete ve halka ait bu bakımevini, belediye başkanının denetim ve takip yapmaması neticesinde kendi malı gibi görerek istediği gibi at koşturmaktadır." diye konuştu.

Söz konusu görevlinin işine son verilmesini isteyen Ebinç, kimsenin hayvanlara zarar vermemesi gerektiğini vurguladı.

Ebinç, bu kişi görevden alınıncaya kadar protestoya devam edeceklerini belirterek, "Belediye Başkanı Semih Esen'den son 3 yılda sahiplenilen, kısırlaştırılan, ölen hayvanların listesini istiyoruz. Eğer Esen bizleri kulak arkası etmeye devam ederse iki ayda bir burada toplanmaya ve merkezin babalarının çiftliği olmadığını tüm Türkiye'ye duyurmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından gruptakiler, "Bu adam görevden alınsın" diye slogan attı.

Antalya–Isparta Yolunda Feci Kaza: 7 Ölü, 5 Yaralı Antalya–Isparta kara yolunda iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Isparta SEGE-2025’te 3. kademeye geriledi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan SEGE-2025 raporuna göre Isparta, bir önceki çalışmada bulunduğu 2. kademeden 3. kademeye düştü. Kent, 0,420 endeks puanıyla Türkiye genelinde 25. sırada yer aldı.
Davraz’da 4 kece kal, 3 gece öde kampanyası başladı Barida Hotels Davraz tarafından hayata geçirilen “4 Gece Kal, 3 Gece Öde” kampanyası, hem kayak tutkunlarına hem de konforlu bir kış tatili arayan misafirlere önemli avantajlar sunuyor.
Antalya Kapıçay barajı 100’de yüz doldu DSİ Finike Müdürlüğü, barajın tam kapasiteye ulaşmasıyla dolu savak sisteminin devreye alındığını, fazla suyun baraj güvenliği kapsamında kontrollü ve planlı şekilde tahliye edildiğini açıkladı.
Kar Yeniden Geliyor! 60 Şehre Kar Yağışı Uyarısı Yapıldı: Kar Yağışı Nedeniyle Sömestr Uzar mı? Meteoroloji ve AKOM’un peş peşe yaptığı uyarılara göre Türkiye genelinde sıcaklıklar hızla düşecek. 33 il bugün, 60 il ise yarın için sarı kodlu alarm verildi. İstanbul’da pazartesi günü karla karışık yağmur, salı günü hafif kar b