Antalya'da 'İmdat' çağrıları karşılığını buldu


Gündem 19.10.2019 01:19:00 0
Antalya

Antalya’da, kendisinden ayrılmak isteyen eşini tehdit ettiği için hakkında uzaklaştırma kararı verilen Yusuf Aydemir’e mahkeme kararıyla elektronik kelepçe takıldı. Aydemir, eşine 600 metreden fazla yaklaşamayacak!
 
Akdeniz Manşet’in geçtiğimiz ay, ‘Çaresizliğin Gözyaşları’ başlığıyla dramını duyurduğu Keziban Aydemir’in imdat çağrıları karşılığını buldu. Yıllarca şiddet gördüğü eşi Yusuf Aydemir’den kaçarak hayatına yeni bir sayfa açmak isteyen 44 yaşındaki talihsiz kadınla ilgili haberimiz üzerine Antalya Valiliği Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) devreye girdi. Antalya 2. Aile Mahkemesi’nde açılan davada, daha önce Fethiye Aile Mahkemesi’nin vermiş olduğu uzaklaştırma-koruma kararı uyarınca Yusuf Aydemir’e elektronik kelepçe takılmasına karar verildi.
 
Sevincini Manşet’le paylaştı
Dün ikamet ettiği Kaş’tan Antalya’ya çağrılan Yusuf Aydemir’e Varsak Jandarma’da elektronik kelepçe takıldı. Elektronik kelepçenin 6 ay boyunca takılı olacağı belirtilirken,  gerek görülmesi halinde bu sürenin uzatılacağı kaydedildi. Kelepçe takılı sürede Yusuf Aydemir’in eşine 600 metreden fazla yaklaşamayacağı da ifade edildi. Yaşanan bu gelişme üzerine sevincini Akdeniz Manşet’le paylaşan Keziban Aydemir, “Döktüğüm gözyaşları, aylardır yaşadığım korkular sizin haberiniz sayesinde nihayet son bulacak. Halen devam eden boşanma davamızın sonuçlanmasının ardından kendime yeni bir sayfa açacağım. Bana sahip çıkan devlet kurumlarına, yetkililere teşekkür ederim” dedi.

Yunus ERDOĞAN

Kaş-Kınık, Demre ve Kumluca İçin Don Uyarısı Antalya’nın Kaş-Kınık, Demre ve Kumluca ilçelerindeki üreticiler için de don uyarısı yapıldı.
Turgut’tan Yeni Nesil Oda Mesajı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkan Adayı, Yaprak Tarım sahibi iş insanı Aladdin Ünal Turgut, seçim çalışmaları kapsamında sanayi ziyaretlerini sürdürüyor.
Dostluk yolu’nda hedefe yaklaşılıyor: Yüzde 65 tamamlandı Isparta–Burdur arasındaki en kısa güzergâh olacak Dostluk Yolu’nda çalışmaların yüzde 65’i tamamlandı. 2026’da bitirilmesi planlanan projeyle yol 21 kilometreden 14 kilometreye, ulaşım süresi ise 16 dakikadan 8 dakikaya düşecek.
Alacabel’de kar yağışı etkisini sürdürüyor: Kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı Alacabel’de etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye ulaştı. Yoğun tipi ve buzlanma nedeniyle ekipler yolu açık tutmak için aralıksız çalışırken, sürücüler zincir ve dikkatli olsunlar...
Gündüzalp: 2025 kayıp, 2026 umut BTB Başkanı Gündüzalp: “2025 tarım için kayıp yıl oldu, 2026 toparlanma süreci olacak”