Antalya'da Kadınlar plajsız kaldı


Gündem 25.07.2020 22:00:00 0
Antalya

CHP’li Büyükşehir geçen yıl Alanya Aysultan Kadınlar Plajı’nı kapattı. Bu yıl da Finike ilçesindeki Altuncan Hatun Kadınlar Plajı’nı ilçe belediyeye devredip aynı akıbete uğrattı. Kadınlar plajsız kaldı.

Antalya'da AK Partili Menderes Türel döneminde kadınlara pozitif ayrımcılık yapılarak açılan kadınlara özel plajlar tek tek kapatılıyor. Geçen yıl Alanya ve Gazipaşa ilçesi sınırları içinde yer alan ve yılda 40 bin kadını ağırlayan Aysultan Kadınlar Plajı'nın kapatılmasının ardından bu yıl da Finike'deki Altuncan Hatun Kadınlar Plajı kapatıldı.

BÜYÜKŞEHİR DEVRETTİ
Finikeliler ve bölgedeki vatandaşlar tarafından Andrea Doria Koyu olarak bilinen Altuncan Hatun Kadınlar Plajı, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla Finike Belediyesi'ne kira karşılığı devredildi. Her ay yaklaşık 5 bin kişiyi ağırlayan ve sadece Finike merkezindeki değil, Finike kırsalı, Demre, Kumluca ve Elmalı'dan kadınların da akın ettiği plajın CHP'li belediye tarafından kapatılması tepki çekti.

HALK PLAJI YAPILACAK
Finike Belediyesi, ardından plajda gerekli çalışmaları en kısa sürede yaparak, Altuncan Hatun Kadınlar Plajı'nda halkın ve turistlerin kullanımına açacağını duyurdu. CHP'li Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, plajın halkın kullanımına nasıl sunulacağı yönünde alınacak kararda Finike halkının düşüncelerinin etkili olacağını ifade etti. Başkan Geyikçi, "Belli bir yaşın üzerindeki hemşerilerimiz plajı kullanamamaktan dolayı üzüntülerini dile getiriyordu. Çocukluğunda, gençliğinde, ailesiyle plajı kullandıklarını ama şimdi kullanamamaktan dolayı burukluklarını ifade ediyorlardı. Belediye olarak, toplumumuzun tümünü kucaklayacak bir şekilde plajımızı kullanıma sunacağız" dedi.

ÜCRETSİZ SERVİSİ VARDI
Geçen yıl, sahili kullanan Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş ve Aksekili kadınların yaşadığı mağduriyeti bu yıl dan itibaren Finike ve çevre ilçelerdeki kadınların denizin tadını çıkaramayacak olması CHP'nin kadınlara bakış açısını ortaya çıkardı. Finike Turunçova ve Hasyurt, Kumluca, Elmalı ve Demre'den iki saatte bir araç kaldırılıp bölge kadınları plaja taşınıyordu. Her türlü detayın düşünüldüğü plajda her biri 100 metrekare olan 3 ahşap iskele, şezlong, duş, soyunma kabinleri, tuvalet, büfe, kır kahvesi, 26 araçlık otopark, ibadethane ve mescit bulunuyor.

 

 

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Talas'ta hafta sonu Ramazan dolu dolu Talas'ta hafta sonu Ramazan dolu dolu
Deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut Deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut
Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği
Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ? Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ?