Antalya'da motorculardan organ bağışına dikkat çeken etkinlik

3-9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Kepez Devlet Hastanesi ve Kepez belediyesi iş birliğiyle düzenlenen farkındalık etkinlikleri kapsamında motorcular, farkındalık kortejinde buluştu. Kepez Devlet Hastanesi önünde başlayan


Yaşam 6.11.2022 01:14:00 0
Antalya

Antalya'da, organ bağışına dikkati çekmek amacıyla düzenlenen farkındalık etkinliği kapsamında 38 motorcu farkındalık kortejinde buluştu. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük'ün de motoruyla yerini aldığı sürüş, Kepez Devlet Hastanesi bahçesinde başladı. Motosikletlerini organ bağışı flamalarıyla donatan motorculara trafik polisleri eşlik etti. 7 kilometreye yakın sürüş yapan motorcular Dokuma Park önüne gelerek, sürüşlerini burada sonlandırdı.

Motorcular arasında bulunan paramedik Selcan Demir, “Organ nakli haftası için biz de grubumuzla etkinliğe katıldık. Ben de motorumla etkinlikte yerimi aldım. Birazdan organ nakil haftasını temsil etmek üzere yola çıkıp sürüş gerçekleştireceğim" dedi. Bir diğer motorcu Sezer Saykal ise “Organ bağış haftası dolayısıyla düzenlenen organizasyona grubumuzla katılmaktan, destek vermekten mutluyuz" diye konuştu.

Farkındalık sürüşüne motoruyla katılan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük ise “3-9 Kasım tarihleri arası tüm Türkiye'de organ bağış haftası olarak kutlanmakta. Biz de organ bağışına dikkat çekmek, vatandaşın daha çok dikkatini çekmek ve özellikle kadavradan, yani beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden organlarını alabilme adına dikkat çekme programı düzenledik" diye konuştu.

 


Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Kros yarışları Nilüfer'de nefesleri kesti Kros yarışları Nilüfer'de nefesleri kesti
Hasan Akgün’den, Mehmet Özcan’a ziyaret Hasan Akgün’den, Mehmet Özcan’a ziyaret
Bursa LÖDER'in çocuk şenliği Bursa LÖDER'in çocuk şenliği
23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu 23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu