Antalya'da patates hasadı sona erdi! Üretici isyan etti

Korkuteli'nde patates hasadı sona erdi. Üreticiler hasat sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün hasadını yaptığımız patateslerimiz yayla sezonun son patatesleri. Şu an tarlada 7 TL'ye alıcı bulamıyoruz" dedi.


Siyaset 10.11.2022 18:16:00 0
Antalya

Korkuteli ilçesinde çiftçileri alternatif ürün yetiştirmeye yönlendirmek amacıyla 5 yıl önce başlatılan patates ekimi gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Bölgede patates üretimi artarken, bu yılki hasat dönemi sona erdi.

Toplanarak çuvallara doldurulan patatesler alıcısını bekliyor. Osmankalfalar Mahallesi'nde patates üreticiliği yapan Derya Gürler, "Yayla toprağının verimli olmasıyla güzel bir patates elde ettik. 1 dönüm tarlada 4-5 ton arası verim aldık. Bugün hasadını yaptığımız patateslerimiz yayla sezonun son patatesleri. Şu an tarlada 7 TL'ye alıcı bulamıyoruz" dedi.

Gürler, "Yetiştirdiğimiz patatesinde herhangi bir hastalığı yoktur. Kaliteli ürün elde edebilmek için sürekli bakım yapıyorum. Gerektiğinde suyunu, gübresini vererek bakım yapıyorum. Hasat sonrası talep olmadığı için patatesleri depoya koyacağım. İç pazarda patatese karşı talep oluşmadığı için patates fiyatları 7 TL'ye satılmıyor. Marketlerde 10-12 TL arasında satılıyor. Bu yıl da yine patatesi şu anda çiftçi maliyetin altında sattığı halde pazarda fiyatların düştüğünü görmüyoruz" diye konuştu.


Ümit Yılmazın İstanbul albümü tüm platformlarda yayında Ümit Yılmazın İstanbul albümü tüm platformlarda yayında
Kayseri'de suya yüzde 30 indirim Kayseri'de suya yüzde 30 indirim
Kayseri'de Büyükşehir Meclisi toplandı Kayseri'de Büyükşehir Meclisi toplandı
Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi ANTALYA'da 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı teleferik kazası sonrası 5 gün havadan asılı kalan 36 kabin, halatlı sistemin çalıştırılması ile park pozisyonuna alındı.
Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi... Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi...