Gündem

Gündem Haberleri

Antalya'da Sahilde paralı dönem


Gündem 7.06.2020 00:02:00 0
Antalya

Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Parkı’nda ücretli dönem başladı. ‘Sahil halka kapatılıyor’ iddialarıyla projeye başında karşı olan CHP’liler ise bu kez uygulamaya sessiz kaldı

Antalya'da CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in göreve gelmesinin ardından suya ve ulaşıma zam yapılırken son olarak Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Parkı da ücretli oldu. Eski Beach Park olarak bilinen bölgenin giriş çıkışlarına yerleştirilen gişeler aktif hale getirilirken, belediye şirketi ANET'in işlettiği alandan ücret alınmaya başladı.

20 LİRAYA ÇIKIYOR
Araçlarıyla sahile gelen vatandaşlardan ilk 1 saat ücret alınmazken, 1-12 saat arası 8 lira, 12-24 saat arası ise 20 lira tarifesi uygulanıyor. Sahilde ücretli dönemin başlayacağının ilk sinyalini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer vermişti. Bölgedeki işletmecilerle bir araya gelen Tuncer, otoparkın paralı olmasının planlandığını açıklamıştı.

EYLEMCİLER NEREDE
Gazeteler 20 Şubat tarihinde konuyu 'Konyaaltı sahili paralı olacak' başlığını duyurmuştu. Büyükşehir Belediyesi ise bu iddiaları yalanlamıştı. AK Partili Menderes Türel döneminde proje hazırlanırken 'sahil halka kapatılacak' iddialarıyla projeyi durdurmak için insan zinciri eylemi yapan CHP'lilerin, bu gelişme sonrası sessiz kalması ise dikkat çekti.


PARASI OLAN GİREBİLECEK
ESKI Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde halkın büyük oranda ücretsiz faydalandığı Sahil Antalya Yaşam Parkı'na artık parası olanlar girebiliyor. Sahilin Varyant inişi ve Olbia Meydanı arasında yerleştirilen gişelerin 2 gün önce çalışmaya başlamasının ardından 3 kilometrelik Konyaaltı Beach Park'a girişler paralı hale geldi. Transit geçiş ise ücretsiz.

Isparta Emniyeti’nden Bir Haftalık Bilanço Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, 25-31 Ocak 2026 tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Bir haftalık sıkı takip sonucunda 46 aranan şahıs adalete teslim edildi.
Antalya’daki otobüs faciasında can kaybı 10’a çıktı Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde sis ve kaygan yolun neden olduğu otobüs kazasında yaşamını yitirenlerin sayısı 10 oldu. Hayatını kaybedenler arasında 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Sudem Çakmak da bulunuyor.
Isparta Müftülüğü’nden Berat Kandili’ne özel program Isparta Müftülüğü, Berat Kandili dolayısıyla 2 Şubat Pazartesi günü Peygamber (Kavaklı) Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi, sohbet ve duaların yer alacağı özel bir program düzenliyor.
Otobüs Kazası Üniversiteyi Yasa Boğdu Antalya’daki Otobüs Kazasında Hayatını Kaybeden 10 Kişiden 3’ünün Akdeniz Üniversitesi Öğrencisi Olduğu Belirlendi
Alanya’da denizde erkek cesedi bulundu Alanya Balıkçı Barınağı’nda denizde hareketsiz halde bulunan bir kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Yapılan incelemede cesedin, römorkör çalışanı 36 yaşındaki Cem Türkoğlu’na ait olduğu tespit edildi.