Antalya'da yağıştan büyük zarar gördü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarının ardından sabah saatlerinde yağmur ve rüzgar Antalya’nın Aksu ilçesinde etkisini gösterdi, ekili alanlar ve çilek seraları sular altında kaldı.


Gündem 27.11.2021 20:56:00 0
Antalya

Antalya Aksu'da sabah saatlerinde başlayan yağmur üreticileri zor durumda bıraktı.

Bir 1 kişi ve açık hava görseli olabilir

Gün içerisinde şiddetini artıran kuvvetli yağmur ve rüzgar, ekili alanları sular altında bırakırken henüz ilk meyvelerini vermeye başlayan çilek seraları da sular altında kaldı.

"DEKARDA 10 BİN TL ZARARIMIZ VAR"

Aksu ilçesi Kundu Mahallesi’nde çilek üreticisi Aslan Peker, yıllardır bu bölgede çilek ürettiğini ilk defa seralarının sular altında kaldığını ifade etti. Üretici Aslan Peker, "Yağmur ve rüzgar sabah erken saatlerde başladı öğlen sonuna kadar hiç ara vermedi. Kanallar sularla dolup taşınca seralarımızı su bastı. 12 dekarlık çilek seramızın 6 dekarı sular altında kaldı. Pazartesi günü hasat yapmayı düşünüyorduk. Dekarda 10 bin TL zararımız var” şeklinde konuştu.

Bir 1 kişi, açık hava ve şunu diyen bir yazı 'HYUNDAI' görseli olabilir

“NİSAN AYINA KADAR HASAT YOK”

Sular altında kalan yerlerin 5 ay sonra verimli hale geleceğini kaydeden Aslan Peker, "Bu zarar gören seralardaki çilekler Nisan-Mayıs ayı gibi kendini toparlar. Burası için ayrı bir çalışma ve işçilik yapılacak. Fırtına ve yağmurdan sonra Nisan ayına kadar hasat etme şansımız yok” dedi.


Başkan Aydın, üç bin vatandaşı ağırladı Başkan Aydın, üç bin vatandaşı ağırladı
Başkan Çolakbayrakdar: “Mithatpaşa, yeni cazibe merkezi olacak” Başkan Çolakbayrakdar: “Mithatpaşa, yeni cazibe merkezi olacak”
İşte AK Parti'nin ilk yol haritası: “Türkiye'yi Dinliyoruz” Yerel seçimler şayet Ak Parti açısından oyları artırarak devam etseydi, “Demek ki her şey yolunda” denilecek ve öyle devam edilecekti. Şer gibi görünende hayır, hayır gibi görünende şer olabilir; geleceği yalnız Allah bilir.
TİMBİR’den RTÜK’ün 30. yılı için kutlama mesajı Bünyesinde 100'in üzerinde medya kuruluşu yer alan, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 30’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlad
Run To Sky şampiyonu Kemer Belediyesi’nde Run To Sky şampiyonu Kemer Belediyesi’nde