Antalya'dan depremzedeler için toplana yardım malzemeleri gönderildi


Gündem 27.01.2020 19:41:00 0
Antalya

Antalya'nın bazı ilçelerinde, Elazığ ve Malatya'daki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemeler bölgeye gönderildi.

Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Elmalı ve Finike ilçelerinde, depremin ardından başlatılan kampanyaya vatandaşlar ilgi gösterdi.

Belediyelerde toplanan battaniye, yorgan, giysi, elektrikli ısıtıcı ve gıda malzemeleri kolilere yerleştirilerek, kamyon ve tırlarla bölgeye gönderildi. 

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, yaptığı açıklamada, doğal afet durumlarında birlik ve beraberliğin önemli olduğunu ifade etti.

"Belediyemizden yardım kampanyası için duyuru yapar yapmaz ilçemiz esnafı, haldeki komisyoncularımız, yardımsever vatandaşlarımız hemen yardıma koştular." diyen Geyikçi, kampanya sırasında duygulu anlar yaşadıklarını vurguladı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarının sarılmasına katkı sunmak için temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu iki aracı bölgeye gönderdiklerini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, depremin ardından devletin seferberlik başlattığını, bölgeye her türlü insani yardım ve teknik desteğin sağlandığını belirterek, kendilerinin de ısıtıcı battaniye ve gıda maddelerinden oluşan malzemeleri gönderdiklerini dile getirdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise kışlık malzeme temini için kampanya başlattıklarını aktardı.

 

Isparta’da sokak hayvanları “sahipsiz” değil İl Özel İdaresi, sahipsiz hayvanların korunması ve tedavi edilmesi amacıyla Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ni hizmete açtı. Merkezde sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve rehabilitasyon süreçleri gerçekleştirilecek.
Yeni haftada doğu buz kesecek, batıda ılık hava etkili Yeni haftada Türkiye’nin doğu bölgelerinde dondurucu soğuklar ve çığ riski sürerken, iç ve batı kesimlerde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
Denizli’de 5.1 büyüklüğünde deprem Denizli’de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi.
Isparta’da sokak hayvanları “sahipsiz” değil Isparta İl Özel İdaresi tarafından 100 bin metrekare alanda kurulan Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi hizmete açıldı. Vali Abdullah Erin’in öncülüğünde hayata geçirilen proje ile sahipsiz hayvanlar modern ve sağlı
Serik’te geleneksel yün eğirme geleneğini yaşatıyor Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan Ali Kara, geleneksel yöntemlerle yünü ipliğe dönüştürerek şapka ve çorap örüyor. Kara, el emeğiyle geçmişten gelen yün eğirme geleneğini yaşatmaya devam ediyor.