Antalya'dan depremzedeler için toplana yardım malzemeleri gönderildi


Gündem 27.01.2020 19:41:00 0
Antalya

Antalya'nın bazı ilçelerinde, Elazığ ve Malatya'daki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemeler bölgeye gönderildi.

Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Elmalı ve Finike ilçelerinde, depremin ardından başlatılan kampanyaya vatandaşlar ilgi gösterdi.

Belediyelerde toplanan battaniye, yorgan, giysi, elektrikli ısıtıcı ve gıda malzemeleri kolilere yerleştirilerek, kamyon ve tırlarla bölgeye gönderildi. 

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, yaptığı açıklamada, doğal afet durumlarında birlik ve beraberliğin önemli olduğunu ifade etti.

"Belediyemizden yardım kampanyası için duyuru yapar yapmaz ilçemiz esnafı, haldeki komisyoncularımız, yardımsever vatandaşlarımız hemen yardıma koştular." diyen Geyikçi, kampanya sırasında duygulu anlar yaşadıklarını vurguladı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarının sarılmasına katkı sunmak için temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu iki aracı bölgeye gönderdiklerini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, depremin ardından devletin seferberlik başlattığını, bölgeye her türlü insani yardım ve teknik desteğin sağlandığını belirterek, kendilerinin de ısıtıcı battaniye ve gıda maddelerinden oluşan malzemeleri gönderdiklerini dile getirdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise kışlık malzeme temini için kampanya başlattıklarını aktardı.

 

Akseki’nin geleneksel lezzetleri coğrafi işaret yolunda Akseki’nin dört yöresel lezzeti coğrafi işaret için tescil sürecine girdi; kültürel mirasın korunması ve bölge ekonomisine katkı hedefi güçlendi.
Başkan Başdeğirmen, engelli başarılı sporcuları altınla ödüllendirdi Isparta Belediyesi Spor Kulübü Bedensel Engelli Yüzme Takımı sporcuları Osman Kahraman, görme engelli Muhammed Mustafa Solmaz ve Yılmaz Kırıt, Sivas’ta düzenlenen Para Yüzme ve Deaf Yüzme Milli Takımlar Seçme Müsabakalarında Türki
Serik hali’nde tuvalet krizi: Çiftçi ve esnaf isyanda Serik Toptancı Hali’nde Tepki Çeken Tuvalet Krizi: Çiftçi de Esnaf da İsyanda...
Sanayide çalışan kişi başına üretim endeksi üçüncü çeyrekte arttı Sanayide çalışan kişi başına üretim endeksi, 2025 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artış gösterdi.
Vergi düzenlemelerini içeren teklif TBMM’de kabul edildi Türkiye’de vergi mevzuatını geniş kapsamda değiştiren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.