Antalya Havalimanında test merkezi kuruldu


Gündem 2.07.2020 02:09:00 0
Antalya Havalimanında test merkezi kuruldu

KORONAVİRÜS salgınında 1 Haziran'dan itibaren başlayan yeni normal süreçte, 1 Temmuz'dan itibaren dış turizmin başlıyor olması nedeniyle Antalya Havalimanı'nda önlemler sıkılaştırıldı. Havalimanında yurt dışına gidecek Türk vatandaşları ile tatile gelen yabancıların dönüşlerinde koronavirüs testi yaptırmaları için test merkezi kuruldu. Dış Hatlar 1'inci Terminali'nin gelen yolcu çıkış kapısında kurulan 90 metrekarelik merkez, hizmet vermeye başladı.

İLK TEST ATAŞEYE
Hekim ve sağlık çalışanlarından oluşan 20 personelin bulunduğu ve günlük 400-500 test kapasitesine sahip Test Merkezi'nin tanıtımı, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür tarafından yapıldı. Merkezdeki ilk test ise KKTC'nin PCR testini zorunlu tutması nedeniyle, KKTC'ye tatile gidecek olan KKTC Antalya Başkonsolosluğu'nda Eğitim ve Kültür Ataşesi Mehmet Savaş Kortay'a yapıldı. Yeni dönemle ilgili uygulamayı anlatan Hülür, "Pasaport öncesinde termal kameramız var, Termal kamerada ateşi veya herhangi bir bulgusu olan kişiler tespit edilecek. İzole odaya alınıp, gerekli testler yapılacak. Test sonuçları çıktığında eğer pozitif ise biz onları hastaneye alacağız. Onun temaslarını takip edeceğiz" dedi. Hülür testin yabancılar için 15 Euro, Türkler için 110 lira olduğunu, alanında dünyanın en ucuzu olduğunu söyledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı
Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor? Parasal sıkılaştırma yatırımları nasıl etkiliyor?
Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor Osman Kılıç mahallelerin sorunlarını dinliyor
Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma