Antalya’nın efsane spor salonu güçlü olarak özüne dönüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi kapsamında Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda başlattığı aslına uygun yapı güçlendirme çalışması devam ediyor. Yapı, eski işlevine uygun şekilde yarı açık bir spor alanı olarak hizmet vere


Gündem 19.02.2021 00:21:00 0
Antalya’nın efsane spor salonu güçlü olarak özüne dönüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi kapsamında Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda başlattığı aslına uygun yapı güçlendirme çalışması devam ediyor. Yapı, eski işlevine uygun şekilde yarı açık bir spor alanı olarak hizmet verecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in göreve gelmesiyle Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi’nde duran çalışmalar yeniden başlamıştı. Başkan Muhittin Böcek, proje kapsamında kent belleğinde önemli bir yer tutan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun da halktan gelen yoğun talep üzerine özüne dönmesine karar vermişti. Spor aktiviteleri ile yeniden kent hafızasındaki yerini alacak spor salonunda aslına uygun şekilde yapısal güçlendirme çalışması gerçekleştiriliyor.

YAPI GÜÇLENİYOR, ÇATI KAPLANIYOR
Tarihi spor salonunda FRP sarma kiriş güçlendirme,  boya ve çatı kaplama çalışması yapılıyor. Ekipler aynı zamanda çevre düzenleme çalışması da gerçekleştiriyor. Antalyalıların hafızasında ve anılarında çok önemli bir yeri olan Atatürk Kapalı Spor Salonu gelecek nesillere de eski işlevine uygun şekilde hizmet verecek. Yarı açık bir spor alanı olarak spor aktiviteleri yapılabilecek.


YAŞAM ALANI OLDU
Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi’nde Eski Büyükşehir Belediyesi hizmet birimlerinin yer aldığı alan yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarıyla yepyeni bir görünüme kavuşturularak, yaşam alanına dönüştürüldü. Alan içerisindeki dönem yapıları eski Ziraat Evi ve İpek Böcekçiliği Merkezi’nin de tarihi dokusu korunarak, bakım onarımı gerçekleştirildi.

 


 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak