Antalya Olarak Tüm Türkiye’yi Besliyoruz


Gündem 11.04.2020 00:48:00 0
Antalya Olarak Tüm Türkiye’yi Besliyoruz

Ürün bolluğu yaşanan Antalya Toptancı Hali’nden Türkiye’ye sebze meyve sevkiyatı tam gaz devam ediyor. Tedbirler kapsamında ürünler paketlenip kamyonlarla Türkiye’ye dağıtılıyor.

ÖRTÜ altı üretimin merkez üssü Antalya'da çiftçiler üretime devam ediyor. Çiftçiler aldıkları önlemler sonrası seralarında başta domates, salatalık, patlıcan, biber, kabak, fasulye olmak üzere üretimlerini sürdürüyor. Ürün bolluğunun yaşandığı Antalya Toptancı Hali'nde koronavirüs tedbirleri kapsamında ürünler paketlenerek kamyonlara yükleniyor, çalışan işçilerin ise hepsi maske ve eldiven takarak önlem alıyor. Yaklaşık 5 bin 500 kişinin çalıştığı halde sosyal mesafe kurallarına da dikkat ediliyor.

KITLIK OLMAYACAK
Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve ve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, yerleşkeye günlük 5 bine yakın aracın girdiğini ve halde 144 komisyoncunun işlem yaptığını dile getirdi. Geçen seneki aynı ürünlerin gelmeye devam ettiğinin altını çizen Yılmaz, "Ülkemizde sebze sıkıntısı olmayacaktır. Vatandaşımız rahatlıkla sebze ve meyvelerini temin edeceklerdir. Kimse sebze meyve kıtlığı olur diye düşünmesin" dedi.

FİYATLARDA DÜŞÜŞ OLDU
İhracatın düşmesi nedeniyle fiyatların da geçen senenin altında olduğunu anlatan Hasan Ali Yılmaz, "Mesela geçen yıl 6 lira olan domatesin kilo fiyatı bugün 3 lira seviyesinde. limon, patates, soğan, sarımsak hariç fiyatlar geçen yılın altında" dedi. Koronavirüs nedeniyle hale ürün girişinde bir azalma olmadığına işaret eden Yılmaz, "Fakat yurt dışına çıkışta sorun olduğu için ihracatımız düştü. Ardından fiyatlar düştü. Tüketiciler düşük fiyata sebze ve meyve yiyor" dedi.

Bakanlıktan Korkuteli belediyesi’ne soruşturma izni Antalya Korkuteli’nde yıllardır çözülemeyen pazar yeri sorunuyla ilgili, iki dönem belediye başkanını ve meclis üyelerini kapsayan soruşturma için İçişleri Bakanlığı harekete geçti.
Burdur, ihracatta geçen yılı katladı! Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), kent ekonomisinin dış ticaret performansına ilişkin kasım ayı verilerini duyurdu. BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Burdur’un ihracatının geçen yılın aynı ayına göre %80,7 artarak 22
Öğrenciler “Alanya’yı keşfediyorum” projesiyle doludizgin gezi yaptı “Alanya’yı Keşfediyorum” Projesi Kapsamında Öğrencilerden Kaymakam Öztürk’e Ziyaret
Meteoroloji’den Batı ve Güney Ege ile Akdeniz’e Sağanak Uyarısı Meteoroloji, Antalya’dan Isparta’ya kadar geniş bir bölgede kuvvetli sağanak uyarısı yaptı; sel ve olumsuz hava koşullarına karşı dikkat çağrısında bulundu.
Koca Yusuf: “Birlikte yürüdüğümüzde hiçbir yol uzun değildir.” Isparta Keçiborlu Belediye Başkanı Parlak’tan Engelliler Gününde Anlamlı Ziyaret. Parlak: “Birlikte yürüdüğümüzde hiçbir yol uzun değildir” sloganıyla hizmet etmeye devam ettiklerini vurguladı.