Antalya Olarak Tüm Türkiye’yi Besliyoruz


Gündem 11.04.2020 00:48:00 0
Antalya Olarak Tüm Türkiye’yi Besliyoruz

Ürün bolluğu yaşanan Antalya Toptancı Hali’nden Türkiye’ye sebze meyve sevkiyatı tam gaz devam ediyor. Tedbirler kapsamında ürünler paketlenip kamyonlarla Türkiye’ye dağıtılıyor.

ÖRTÜ altı üretimin merkez üssü Antalya'da çiftçiler üretime devam ediyor. Çiftçiler aldıkları önlemler sonrası seralarında başta domates, salatalık, patlıcan, biber, kabak, fasulye olmak üzere üretimlerini sürdürüyor. Ürün bolluğunun yaşandığı Antalya Toptancı Hali'nde koronavirüs tedbirleri kapsamında ürünler paketlenerek kamyonlara yükleniyor, çalışan işçilerin ise hepsi maske ve eldiven takarak önlem alıyor. Yaklaşık 5 bin 500 kişinin çalıştığı halde sosyal mesafe kurallarına da dikkat ediliyor.

KITLIK OLMAYACAK
Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve ve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, yerleşkeye günlük 5 bine yakın aracın girdiğini ve halde 144 komisyoncunun işlem yaptığını dile getirdi. Geçen seneki aynı ürünlerin gelmeye devam ettiğinin altını çizen Yılmaz, "Ülkemizde sebze sıkıntısı olmayacaktır. Vatandaşımız rahatlıkla sebze ve meyvelerini temin edeceklerdir. Kimse sebze meyve kıtlığı olur diye düşünmesin" dedi.

FİYATLARDA DÜŞÜŞ OLDU
İhracatın düşmesi nedeniyle fiyatların da geçen senenin altında olduğunu anlatan Hasan Ali Yılmaz, "Mesela geçen yıl 6 lira olan domatesin kilo fiyatı bugün 3 lira seviyesinde. limon, patates, soğan, sarımsak hariç fiyatlar geçen yılın altında" dedi. Koronavirüs nedeniyle hale ürün girişinde bir azalma olmadığına işaret eden Yılmaz, "Fakat yurt dışına çıkışta sorun olduğu için ihracatımız düştü. Ardından fiyatlar düştü. Tüketiciler düşük fiyata sebze ve meyve yiyor" dedi.

Eski eş anlattı: Boşanmak için 2 milyon dolar teslim aldım Zeynep Kerimoğlu’nun ifadesine göre Gökhan Böcek, boşanma protokolü öncesi 2 milyon doları avukatlık ofisine çantalarla getirdi. İddialar iddianameye girdi.
AK Parti Burdur'dan esnaf odalarına 'Hayırlı Olsun' ziyareti Burdur’da AK Parti teşkilatı, güven tazeleyerek yeniden göreve seçilen Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlarını ziyaret etti.
Antalya’da Park Halindeki Minibüste Şüpheli Ölüm Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yol kenarında park halinde bulunan kiralık minibüste 54 yaşındaki Kenan Yıldırım ölü bulundu; ölüm nedeni otopsiyle belirlenecek.
Toroslar’da Kış sertleşti: Yollar yeniden Kar altında Daha önce 1,5 metrelik karın eridiği Alanya–Taşkent hattında bu kez 1 metre güncel kar örtüsü oluştu. Son yağışlarla Toroslar’daki toplam kar miktarı 3 metreye yaklaştı.
Gökhan Böcek’in Eşinden Şok İddialar: “Kandırıldım” Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında hazırlanan iddianamede; aile içi WhatsApp yazışmaları, ses kayıtları ve MASAK raporları delil olarak yer aldı. Gökhan Böcek’in eşi Zuhal Böcek’in “kandır