Antalya şehir Hastanesi ihalesi yapıldı


Gündem 27.09.2020 12:09:00 0
Antalya şehir Hastanesi ihalesi yapıldı

Antalya’ya yapılması düşünülen şehir hastanesinin ihalesi gerçekleştirildi.

 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği şehir hastaneleri birçok ilde hizmete başladı. 27 şehirde 33 şehir hastanesi hedefiyle yola çıkılırken bu şehirler arasına Antalya’da dahil edildi.

 

İlk olarak Aksu ilçesi sınırları içerisine yapılması planlanan şehir hastanesinin Kepez ilçesine yapılması kararı alındı. İlçe sınırlarında bin 500 dönümlük alan üzerine inşa edilmesi planlanan hastanenin yatak kapasitesinin bin olmasına karar verildi. 

 

Antalya’ya yapılması düşünülen ve hizmete girmesi için her fırsatta sayılı günlerin kaldığı belirtilen şehir hastanesinin inşaatı bir türlü başlamadı. İlk önce Pınarlı’ya yapılması düşünülen hastane burada oluşan sorunlar nedeniyle Kepez ilçesi Göçerler’e yapılmak istendi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuyla ilgili geçmiş dönemde yaptığı açıklamalarda hastanenin yapılacağı alanla ilgili tüm imar planlarının kesinleştiğini belirtmişti. Aradan geçen onca zamana rağmen inşaatı başlayan hastaneyle ilgili geçtiğimiz aylarda olumlu gelişmeler yaşandı.

 

AK Parti Antalya milletvekilleri, hastane inşaatının başlaması için Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldi. Görüşmeden çıkan sonuçsa bu yıl içinde hastane inşaatı için temel atılması ve 2022 öncesi hastanenin hizmete girmesi yönünde oldu.

 

 Müjdeyi Bakan Koca verdi İzmir’e yaptığı ziyarette konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastaneleri konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Şehir hastanelerini sayın Cumhurbaşkanımızın 'hayalim' dediği projeyi hayata geçirmek için gayret sarf ediyoruz. Bütün disiplinleriyle yetkin olan ve hastanın artık oradan başka bölgeye sevk edilmediği hastaneler olarak planlıyoruz.

 

Ayrıca 10 tane şehir hastanemizin ihalesi bu dönemde başlatılmış oldu. Bu hastaneleri daha çok kendi kaynaklarıyla, imkanlarıyla bu yatırımları yapan bir ihale süreci başladı. 2 haftalık zaman diliminde üç şehir hastanemizin ihalesini yaptık.

 

Biri Aydın, ikincisi Antalya, üçüncüsü Samsun. Üç ilimizin ihale süreci tamamlandı" açıklamasında bulundu.  Antalya'da gerçekleştirilecek projenin detayları da netleşti. Şehir hastanesi Kepez sınırları içinde yer alan Göçerler Mahallesi'nde 372 bin metrekare alana konumlandırılacak.

 

Hastanenin kapalı alanı 282 bin metrekare olacak. Acil servis alanı için ayrılan alansa 10 bin metrekare. Hastanede toplam 695 servis yatağı, 245 yoğun bakım yatağı, 155 erişkin, 60 yeni doğan, 18 çocuk, 10 acil, 5 yanık, 48 palyatif bakım yatağı, 10 mahkum yatağı hizmet verecek. 300 poliklinikliğin yer alacağı hastanede 39 ameliyathane, helikopter iniş alanı ve fizik tedavi ünetisi de bulunacak.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü