Antalya Valiliği Sokak hayvanları için mama kampanyası başlatıldı


Gündem 9.04.2020 01:13:00 0
Antalya Valiliği Sokak hayvanları için mama kampanyası başlatıldı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle insanlar evlerinde kaldığından yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için mama kampanyası başlattıklarını söyledi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle insanlar evlerinde kaldığından yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için mama kampanyası başlattıklarını söyledi.

Vali Karaloğlu, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının sahipsiz hayvanlara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ile su bırakılması ve yaşam alanlarının dezenfekte edilmesine ilişkin genelgesi kapsamında toplantı yaptıklarını belirtti.

Belediye başkanları, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda bazı kararlar aldıklarını aktaran Karaloğlu, "Hayvanlara yem ve mama yardımı yapmak ve bu mamaları hayvanların bulunduğu ortamlarda dağıtmak üzere bir kampanya başlattık. Vatandaşımıza çağrı yapıyoruz. Çünkü çok sayıda talep geliyor, sosyal medya üzerinden. 'Sayın Valim biz de destek olmak istiyoruz.' diyorlar. Onların da bu talebini karşılamış olacağız." diye konuştu.

Karaloğlu, belediyelerin kendi sınırları içerisinde sokak hayvanlarının besleneceği alanları belirlemesi gerektiğini söyledi.

Sokak hayvanlarına rastgele bir yerde yiyecek verilmesinin hem şehir hem hayvan sağlığı açısından doğru olmadığına dikkati çeken Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Koronavirüsle mücadelemizde sokaktaki dostlarımızı da unutmuyoruz. Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü aranarak yem ve mama bağışında bulunulabilir. Mama yardımında bulunacaklar bireysel olarak dağıtmak istiyorsa yanlarında mutlaka görevli arkadaşlarımız da olacak. Kimse kendi başına bir iş yapmaya kalkmasın. Herkes ilan ettiğimiz telefonla irtibata geçerek kampanyaya katılabilir."

Her Yaşta Sanat Çalıştayı’na büyük ilgi Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Her Yaşta Sanat Çalıştayı' 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yaşlılar Haftası kapsamında hayata geçirilen etkinlik, ileri yaş bireylerin sosya
Isparta’da “yaşayan miras şöleni”ne yoğun ilgi Salih Gündoğdu ve Eren Can Yıldız’ın sahne aldığı “Yaşayan Miras Şöleni”nde Ispartalılar türkü dolu unutulmaz bir gece yaşadı; program sonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve İl Müdürü Vural Oğuzlar sanatçılara hediyelerini takdim etti.
Türkiye genelinde yağış alarmı: Kuvvetli sağanak ve kar uyarısı Meteorolojiye göre yurt genelinde yağışlı hava etkili olurken, bazı bölgelerde kuvvetli sağanak, yüksek kesimlerde ise kar ve çığ tehlikesi bekleniyor.
Yeni haftada yurtta yağış etkili olacak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 30 Mart - 5 Nisan 2026 tarihli hava tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde yağışlı hava etkisini sürdürecek. Özellikle Doğu Anadolu’da çığ riski, kıyı kesimlerde ise kuvvetli yağış uyarıları öne çıkıyor.
Isparta’da “yaşayan miras şöleni”ne yoğun ilgi Salih Gündoğdu ve Eren Can Yıldız’ın sahne aldığı “Yaşayan Miras Şöleni”nde Ispartalılar türkü dolu unutulmaz bir gece yaşadı; program sonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve İl Müdürü Vural Oğuzlar sanatçılara hediyelerini