Antalya Valisi Ersin Yazıcı’dan Rektör Özkan’a Ziyaret


Eğitim 2.09.2020 16:47:00 0
Antalya Valisi Ersin Yazıcı’dan Rektör Özkan’a Ziyaret

Antalya Valisi  Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a iade-i ziyarette bulundu. Rektörlük görevine atanmasından dolayı Rektör Özkan’ı tebrik eden Vali Yazıcı, Özkan’a yeni görevinde başarılar diledi.  

Ziyarette Vali Yazıcı, 1 Ekim itibarı ile başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılı için alınan Covid-19 tedbirleri hakkında bilgi aldı. Özellikle eğitim alanında yapılacak işbirliği ve projelerin görüşüldüğü ziyaret sırasında Covid-19 tedbirleri de masaya yatırıldı. Vali Yazıcı Antalya’nın en önemli eğitim kurumlarından biri olan Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitim alabilmeleri için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da ziyaret için Vali Yazıcı’ya teşekkürlerini iletirken, “Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitimlerine devam etmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitim alanında yapılacak her türlü işbirliği ve yeni projelere hazırız. Üniversitemizin kentte bütünleşmesi en büyük hedeflerimizden.” açıklamasında bulundu.

Kumluca’da tarım işçisi yevmiyesi netleşti: 2026 için 1.800 tl Kumluca, Beykonak ve Finike bölgelerinde 2026 yılında uygulanacak tarım işçisi günlük yevmiyesi 1.800 TL olarak belirlendi. Kararın bir yıl boyunca değiştirilmeyeceği tutanak altına alındı.
Sahadan gelen başkan adayı Ankara Kantinciler Esnaf Odası başkan adayı Okan Fırat, şeffaf yönetim ve güçlü temsil vaatleriyle esnafın umudu oldu.
Gölcük Tabiat Parkı’nın işletmesi 2044’e kadar Isparta Belediyesi’nde Türkiye’nin örnek tabiat parklarından biri olan Gölcük Tabiat Parkı’nın işletmesi, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel arasında imzalanan protokolle 2044 yılına
Serik’te Kaçak Ürün Operasyonu Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Serik JASAT ekiplerince düzenlenen operasyonda, binlerce adet gümrük kaçağı güneş gözlüğü ve kol saati ele geçirildi.
Alanya’da çevre ve gürültü ihlallerine rekor cezalar Alanya’da 2026 yılıyla birlikte çevreyi kirleten, gürültü yaparak huzuru bozan ve trafik kaynaklı hava kirliliğine neden olanlara uygulanacak idari para cezaları ciddi oranda artırıldı.