Antalya Valisi Karaloğlu: Koronavirüs vaka sayısı 178, 9 hastayı kaybettik


Gündem 13.04.2020 20:33:00 0
Antalya Valisi Karaloğlu: Koronavirüs vaka sayısı 178, 9 hastayı kaybettik

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, kentte şu an 178 koronavirüs hastası olduğunu, 9 hastanın ise yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Vali Münir Karaloğlu, koronavirüs salgınına ilişkin açıklama yaptı. Karaloğlu, koronavirüs testi pozitif çıkan hastalardan 103'ünün takibinin evlerinde yapıldığını, 66'sının tedavisinin hastanelerde sürdüğünü, 9'unun yoğun bakım servisinde olduğu bilgisini paylaşırken, yoğun bakımdaki 3 hastanın da entübe olduğunu belirtti. Yaşamını yitiren 9 vatandaşın yaş ortalamasının 74 olduğunu aktaran Vali Karaloğlu, tamamının koronavirüs dışında ikinci, üçüncü hastalıkları olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, evden takibi yapılan hastalardan 45'inin hiçbir belirtisi olmadığını, ancak testleri pozitif çıktığı için evlerinde karantinaya alındıklarını belirtti. Antalya genelindeki hastanelerde 7 bin 500 yatak kapasitesi olduğunu belirten Karaloğlu, bunların 2 bin 500'ünü Covid-19'la mücadele için ayırdıklarını söyledi. 1265 yoğun bakım yatağı olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, Antalya'daki bilim kurulunun projeksiyonuna göre en yüksek dönemde bile Antalya'nın yatak bakımından yeterli olacağı bilgisini paylaştı. Karaloğlu, hastalığın yayılımını engellemek için hareket ve temasın azaltılması gerektiğini de hatırlattı.

Rasim Arı'dan Nevşehirli esnaf ve vatandaşa ziyaret Rasim Arı'dan Nevşehirli esnaf ve vatandaşa ziyaret
Kayseri Melikgazi'den örnek yatay mimari proje Kayseri Melikgazi'den örnek yatay mimari proje
Antalya’da yabancı nüfusun zirvesinde Ruslar var TÜİK verilerine göre Antalya’da yaşayan 132 bin 157 yabancı uyruklu arasında en kalabalık grubu Ruslar oluşturuyor. Kentte yabancı nüfus az da olsa gerilerken, yerel yönetimler sosyal uyum çalışmalarına hız veriyor.
Eğirdir’de kamyon ile elma yüklü traktör çarpıştı: 1 yaralı Eğirdir’de yağışlı hava kazaya neden oldu! Kamyon ile elma yüklü traktörün çarpıştığı kazada bir kişi yaralandı.
Otoyol Ağı 2028’de 4 Bin 330 Kilometreye Ulaşacak Türkiye, karayolu yatırımlarında 2026’ya uzanan yeni hedeflerini belirledi. 2026 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’ne göre, otoyol dahil bölünmüş yolların uzunluğu gelecek yıl 30 bin 420 kilometreye, tek yol uzunluğu ise 1