Arjeta ile Siber Dünyanın Gerisinde Kalmayın


Gündem 28.06.2020 17:59:00 0
Arjeta ile Siber Dünyanın Gerisinde Kalmayın

Arjeta Bilişim, 2014 yılında SDÜ Göller Bölgesi Teknokent Merkezinde kurulan firewall ve sistem entegratörü olarak çalışmalarına devam eden bir Ar-Ge Mühendislik şirketidir. Ankara’da da Armada İş Merkezin de bakanlıkların ve genel müdürlüklerin proje takiplerini sağlamak amacıyla satış ve irtibat ofisi de bulunmaktadır.
Firewall olarak üretmiş olduğu Xlog Ağ Güvenlik ve Loglama Sistemini 2 yıllık bir ar-ge çalışmasının sonucunda piyasaya sürmüştür. Bu kapsamda 2016 yılından sonra göstermiş olduğu ticari ivme ile siber güvenlik alanında Arjeta, 600 den fazla iş ortağı ile 2000’ni aşkın networku yönetme imkanı sağlamıştır.
Bilgisayar Mühendisleri Dorukhan Altınay ve Sezgin Serpen ortaklığında kurulan Arjeta Bilişim, güvelik alanında marka firma olarak birçok prestijli firmaya siber güvenlik alanında hizmet vermektedir.

FENERBAHÇENİN SİBER GÜVENLİĞİ ARJETADAN
Fenerbahçe Spor Kulübünün Şükrü Saraçoğlu Stadyumu başta olmak üzere tüm tesislerin ağ güvenliği ve yönetimi 6 yıldır Arjeta Bilişim tarafından yapılmaktadır. Aynı şekilde Botaş Aksaray Doğalgaz Depolama Tesislerinin, Kahramanmaraş, Hakkari ve Isparta İl Emniyet Müdürlüklerinin sistem güvenliklerini ve Mercedes Bayraktar Ofisinin ağ güveliği başta olmak üzere birçok kurum-kuruluş ve şirkete kaliteli hizmet vermektedir.
Firma hakkında görüşlerini aldığımız Dorukhan Altınay ve Sezgin Serpen, günümüz teknolojisinde nereden geldiği belli olmayan siber saldırıların önüne geçmek için şirketler ve kurumların siber güvenlik alanındaki altyapı yatırımlarını önemle ve ivedi şekilde yapmaları gerektiğini söylediler.

SİBER GÜVENLİK MADDİ VE MANEVİ ZARARLARDAN KORUR
Gün geçtikçe siber saldırıların çoğaldığına dikkat çeken Dorukhan Altınay; “Bu saldırlar sonucunda şirket ve kurumlar maddi ve manevi zarar görmekteler. Halbuki bu alanda yapılacak olan altyapı yatırım maliyetleri neredeyse kayıpların ancak yüzde birine tekabül etmektedir. Siber güvenlik altyapı sayesinde milyonlarca liralık milli değerdeki servetimizin heba olup gitmesi önlenmektedir. Bu doğrultuda kurum ve şirketlerin hassasiyet göstermesi son derece önemlidir” diye konuştu.  

FİRMA TERCİHİ DİKKATLE YAPILMALI

Siber güvenlik alanında altyapı yatırımları yapılırken fiyat odaklı değerlendirmelerden uzak durulması gerektiğine vurgu yapan Altınay; “Siber güvenlik alanında firma seçimi yaparken son derece dikkatli olmak gerekmektedir. Tercih edilecek firmanın güvenliği sağlamada sürdürülebilir olmasına dikkat etmek lazım. Ayrıca teknik noktada yeterli olması ve ülkemizde üretimi yapılan teknolojik Yerli Malı ürünlerin tercih ediliyor olması gerekmektedir. Biz bu konuda Arjeta Bilişim olarak gerekli bilgilendirme ve altyapı fizibilitelerini ücretsiz olarak yapmaktayız” dedi.
ARJETA BİLİŞİM %100 YERLİ YAZILIM
Markaları olan Xlog Ağ Güvenliği ve Loglama Sistemi hakkında bilgi veren Sezgin Serpen ise konuşmasında; “Xlog, siber saldırılara karşı sistem güvenliğini sağlayan bir utm firewall cihazıdır. Firewall cihazının yanında 5651 nolu internet yasasına göre uygun Tübitak zaman damgalı şekilde internet loğlarını tutabilmektedir. Bu ürünümüz firmamızın %100 yerli yazılımına ve Ar-Ge’sine sahiptir. Ayrıca Xlog, güncel güvenlik ihtiyaçlarına yönelik olarak sürekli yeni özelliklerle gelişimini sürdürmekte ve uluslararası alanda yer almaktadır. Bununla birlikte firmamız Xlog ürünüyle haberleşme teknolojileri kümelenmesi içinde yer almaktadır.” diye konuştu.

ZAMANIN GERSİNDE KALMAYIN
Siber güvenlik alanında yapılacak olan altyapı yatırımları için öncelikli olarak tercih edilmesi gereken konulara dikkat çeken Sezgin Serpen;
-​Profesyonel bir güvenlik duvarı (firewall),
-​Davranış analizi yapabilen bir anti virüs,
-​Veri yedekleme ve
-​Yasalara uygun 5651loglama ve imzalama olması gerekmektedir” dedi.

 

 

 

 

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor