ASKON Antalya Şube Başkanı URFAN; “A’dan Z’ye tüm sektörleri olumlu etkileyecek


Ekonomi 23.08.2020 00:06:00 0
ASKON Antalya Şube Başkanı URFAN; “A’dan Z’ye tüm sektörleri olumlu etkileyecek

ASKON Antalya Şube Başkanı URFAN; “A’dan Z’ye tüm sektörleri olumlu etkileyecek.”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Antalya Şube Başkanı URFAN, "Yerli enerjimizi kullanmaya başladıkça paramız cebimizde kalacak, milletimiz daha müreffeh olacaktır. Ülkemize hayırlı ve bereketli olsun." ifadelerini kullandı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Antalya Şube Başkanı Cahit URFAN, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen Karadeniz bölgesinde keşfedilen doğal gaz yatağına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Karadeniz’de Sakarya Bölgesi’nde milli ve yerli imkânlarla keşfedilen 320 milyar metreküp doğal gazın Türkiye’nin kalkınmasına, ilerlemesine, muasır medeniyetler seviyesine erişmesine ve bağımsız politikalarını yürütmesine büyük katkılar sağlayacağını belirten URFAN, şu ifadeleri aktardı:
" Büyük heyecan, büyük müjde, büyük gurur. Doğal gaz, 21. yüzyılın en büyük enerji kaynağı. Allah’a Hamdu Senalar olsun ki ülkemiz, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Karadeniz'deki Tuna-1 sahasında keşfedilen doğalgaz rezervi milletimizi, ülkemizi ve biz Antalyalı’ları ziyadesiyle mutlu ve mesut etmiştir. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın da ifade ettiği gibi “mevcut keşif ve potansiyelle birlikte ülkemizin gündeminden cari açık konusunu artık kaldırdığımızı söyleyebiliriz, cari fazlayı ve döviz fazlasını konuşacağımız yeni bir sürece girmiş bulunuyoruz. İnşallah 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunarak yeni bir dönemin kapılarını açmış olacağız. Ülkemiz, yılda 50 milyar dolar civarında petrol ve doğal gaza ödeme yapıyor. Elektrik santrallerinin çalışması bile doğal gaza bağlı. Elektrik fiyatının düşmesi A'dan Z'ye tüm sektörleri olumlu etkileyecektir.”
“Paramız cebimizde kalacak, milletimiz daha müreffah olacak.”
“Karadeniz’de doğal gaz bulunması ülkemizin geleceği için çok önemli bir gelişme.” Diyen URFAN, ekledi; Türkiye, ilk kez kendi yerli ve milli imkânları ile yıllardır başarılamayan bir keşfi başarmıştır. Yerlileşmeye verilen önemin ne kadar değerli olduğunu gördük. Allah’ın izni ile bu keşif yeni keşiflerin öncüsü. Yerli enerjimizi kullanmaya başladıkça paramız cebimizde kalacak, milletimiz daha müreffeh olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği bu büyük müjdenin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, 320 milyar metreküplük doğalgazın keşfinde önemli bir rol üstlenen Fatih sondaj gemisinin fedakâr ve cesur personelini gönülden kutluyoruz. Hayırlı olsun."


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi
Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı
'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası 'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası
Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu