ASKON Kayseriden ekonomi açıklaması


Gündem 2.11.2021 19:00:00 0
ASKON Kayseriden ekonomi açıklaması

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri Başkanı Ali Özcan, iş dünyası, ekonomi ve sanayinin durumunu değerlendirdi.

KAYSERİ (İGFA) - ASKON Kayseri Başkanı Ali Özcan, pandemi döneminde küçük ölçekli esnafın zorluklarla boğuştuğuna dikkat çekti. Pandemiye bağlı yaşanan durumun salgın öncesi gibi olmamasına rağmen ciddi bir iyileşme yaşandığını gördüklerini söyleyen Özcan, "En azından kepenk kapatma noktasından uzaklaşıldı. Sanayicilerimiz için ise farklı bir durum söz konusu idi. İhracat kalemi yüksek olan firmalarımızın sorunlarla daha kolay başa çıkabildiğini gördük. Ekim ayı rakamlarına baktığımızda da önceki senelere oranla iyiye doğru bir gidiş görüyoruz. Bu çizgiyi korumak adına yapılması gerekenlere odaklanmalıyız ki yazımız kışa çevrilmesin. Halen çözülemeyen konteyner problemine zam yükleri eklendi. Doğalgaza ve elektriğe gelen zamlar sanayicinin belini büküyor. Üretim maliyetinin artması ile gelen fiyat artışları dünya üzerindeki ihracatımızı olumsuz etkiliyor. Büyük bir ülke ekonomisi için sanayicinin karşısında değil yanında olmalıyız” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı