AstraZeneca Rusya’ya yeni belgeler sunacak


Gündem 29.05.2021 10:30:00 0
AstraZeneca Rusya’ya yeni belgeler sunacak

İlaç şirketi AstraZeneca, geliştirdiği Kovid-19 aşısı ile Sputnik V aşısının ortak araştırması için güncellenmiş belge paketini hazırlamakta olduğunu ve en yakın zamanda Rusya Sağlık Bakanlığına sunmayı planladığını açıkladı.

AstraZeneca şirketinden RIA Novostiye yapılan açıklamada, "Rusya Sağlık Bakanlığından, ortak araştırmayı onaylama süreci kapsamında ek verilerin sunulması yönünde talep aldık. Güncellenmiş belge paketini hazırlıyoruz ve en yakın zamanda Sağlık Bakanlığına göndermeyi planlıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

AstraZeneca ve Sputnik V ortak araştırmasına onay vermeyen Rusya Sağlık Bakanlığı Etik Komitesinden bu kararla ilgili resmi bilgi alınmadığı belirtilen açıklamada, "Bu enformasyon, araştırmanın onaylanmadığı anlamına gelmiyor. Etik Komitesi’nin yönelttiği sorular ilk sağlanan belgelerle ilgili" denildi.

Daha önce Rusya Sağlık Bakanlığı Etik Komitesinin Sputnik V-AstraZeneca aşılarının ortak araştırılması için onay vermediği bildirilmişti. Gamaleya Merkezi, AstraZeneca, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu ve R-Farm şirketi arasında 21 Aralık 2020 tarihinde iş birliği memorandumu imzalanmıştı. Memorandum, Gamaleya Merkezi’nin geliştirdiği Sputnik V aşısı ile AstraZeneca’nın geliştirdiği AZD1222 aşısının kombine kullanımına yönelik klinik araştırma programının geliştirilmesi ve gerçekleştirilmesi yönünde işbirliği öngörüyor.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor