Kültür

Kültür Haberleri

ATA YADİGARI KAPLAR GERİ GELİYOR


Kültür 21.06.2020 00:17:00 0
ATA YADİGARI KAPLAR GERİ GELİYOR

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün “Bakırda virüs etkisini 4 saatte kaybediyor” açıklamasıyla bakır kaplara ilgi arttı. Ata yadigarı kabı olan kalaycıya koştu.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün araştırması sonrası koronavirüsün bakır kaplarda 4 saatte etkisini kaybettiğini açıklamasının ardından vatandaşların bakır kaplara yoğun ilgi gösterdi. Bu süreç, Antalya'nın Demirciler Çarşısı'na da yansıdı. Babası Haydar Demir ile çalışan 3'üncü nesil bakır ve kalay ustası Gürkan Demir, "Son dönemde Antalyalılar bakır kaplara yöneldi. Talep neredeyse yüzde 100 arttı. Bakırın sağlık açısından önemini hep söylüyorduk ama bu süreç bunu teyit etti" dedi. İnsanların evden bakırları getirip kalaylattığını anlatan Demir, "Koronavirüs salgını ile birlikte bakır efsanesi geri döndü. İnsanlar artık sağlığa önem veriyor. Bu nedenle bakır kap kaçak çok daha önem kazandı. Bakır kaşık getiren bile var. Milletimiz daha da bilinçlendi" ifadelerini kullandı.

44 YILDIR ÇALIŞIYOR
Mesleğe 44 yıl önce babası Musa Demir'in yanında başladığını anlatan Haydar Demir ise 14 yıldır Antalya'da çalıştığını anlattı. Mesleği oğluna da aşıladığını anlatan Haydar Demir, "Tam bakıra talep düşmüşken koronavirüs salgını sonrası bir anda bakır tavan yaptı. Mesleğimiz adeta uçtu" şeklinde konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor
İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor İnşaat hizmet sektörü yönünü arıyor
İnegöl ulaşımda çağ atlayacak İnegöl ulaşımda çağ atlayacak
SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması